Pārraižu laikā sejas maskas varēs nelietot televīzijas un radio raidījumu vadītāji (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Danilova Janna/Shutterstock.com

Valdība, apstiprinot grozījumus rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu", otrdien noteica, ka pārraižu laikā sejas maskas var nelietot televīzijas un radio raidījumu vadītāji.

Tāpat ar grozījumiem noteikts, ka apmeklēt pārraides var līdz 30 dalībniekiem, kuriem ir jābūt vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātam. Dalībniekiem ir jālieto sejas maskas un vienai personai tiek nodrošināti ne mazāk kā 10 kvdrātmetri no raidījuma telpas platības. Ja iespējams, starp raidījuma dalībniekiem ir jānodrošina iespēja ievērot divu metru distanci.

Vienlaikus ar grozījumiem novērsti pārpratumi par tiem saimnieciskā pakalpojumu sniedzējiem, kuriem pakalpojuma sniegšanas vietā vienam apmeklētājam pieejamā telpu platība ir mazāka par 15 kvadrātmetriem. Šādos gadījumos pakalpojumu var saņemt un vienlaikus var atrasties tikai viens apmeklētājs.

Rīkojumā arī iekļauts punkts, kas nosaka, ka gan valsts pārvaldes sniegtie pakalpojumi, piemēram, pases izsniegšana, gan banku sniegtie pakalpojumi, gan saimnieciskie pakalpojumi, piemēram, kurpnieka, remonta pakalpojumi ir nepieciešami un būtiski cilvēka ikdienas dzīvē, tādēļ šos pakalpojumus personai ir jāvar saņemt klātienē, ja attālināti tāds pakalpojums nav izdarāms.

LETA jau ziņoja, ka valstī uz trim mēnešiem izsludināta ārkārtējā situācija, tādējādi spēkā stājoties vairākiem Covid-19 izplatības novēršanai paredzētiem ierobežojumiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu