Plānots veidot VP kontaktpunktu, kurā mediķi varētu saņemt atbalstu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vidzemes slimnīca.
Vidzemes slimnīca. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Plānots izveidot īpašu Valsts policijas (VP) kontaktpunktu medicīnas personām, kurā mediķi 24 stundas diennaktī varētu saņemt konsultācijas un atbalstu, liecina informācija Operatīvās vadības grupas sēdes protokolā.

Konsultācijas un atbalstu VP kontaktpunkts nodrošinātu iespēju ārstniecības personām operatīvi saņemt konsultācijas un atbalstu saistībā ar draudiem fiziski un virtuālajā vidē, kā arī vakcinācijas viltojumu aizdomu gadījumā.

Plānots, ka VP tiks noteikts arī informēt ārstniecības iestādes par kontaktpunkta telefona numuru.

Jau ziņots, ka mediķi regulāri publiski norādījuši, ka viņiem tiek izteikti draudi vai naidīgi komentāri. Gada sākumā policija, piemēram, bija sākusi kriminālprocesu par komentāriem internetā, kas vērsti pret ģimenes ārsti Gundegu Skruzi-Janavu, kura publiski pauda profesionālo redzējumu par sejas masku nepieciešamību arī mazāko klašu skolēniem.

Tāpat kopš vasaras tiesībsargājošās iestādes izmeklē vakcinācijas pret Covid-19 imitāciju. Saistībā ar iespējamu fiktīvu vakcināciju visā Latvijā policijā sākti vairāki kriminālprocesi, kuros šobrīd notiek aktīva izmeklēšana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu