Profesors Danilāns atklāti stāsta, kā jūtas pēc Covid-19 pārslimošanas (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anatolijs Danilāns
Anatolijs Danilāns Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pagājušā gada nogalē tapa zināms, ka tautā mīlētais profesors Anatolijs Danilāns inficējies ar Covid-19 un ārstējas slimnīcā. Portāls "Apollo.lv" sazinājās ar profesoru, lai noskaidrotu, kā viņš šobrīd jūtas.

Danilāns sarunā ar portālu "Apollo.lv" atklāja, ka joprojām viņam pieklibojot līdzsvara sajūta. "Pirms saslimšanas sajūtas bija daudz citādākas, to atšķirību var just izteikti, bet es esmu optimists un tas arī palīdz uzlabot organisma izturību. Tomēr es teiktu, ka esmu atguvies no kovida!"

Profesors atklāja, ka piekopj veselīgu un fiziski aktīvu dzīvesveidu, dodoties pastaigās pa Rīgu un ejot uz darbu ar kājām. Tāpat profesors minēja, ka arī uzturā izmanto daudzpusīgu pārtiku, lai stiprinātu veselību.

"Esmu saņēmis abas potes pret Covid-19 un, ja man ļaus, tad iešu un potēšos arī ar trešo vakcīnas devu! Man pēc potēm bija ārkārtīgi maza pretreakcija organismā. Vispār nevar salīdzināt sajūtas, kas bija pēc potes un pēc tā visa, kam gāju cauri Stradiņos, kad ārstējos... pilnīga elle!"

Uz jautājumu, vai profesoram nav bail ar vīrusu inficēties atkārtoti, Danilāns atbild noraidoši.

"Pētījumi rāda, ka vakcinētie var saslimst atkārtoti, taču tas notiek vieglā formā. Un neviens nemirst!"

Jau ziņots, ka Danilāns ar Covid-19 inficējās pagājušā gada nogalē. Profesors slimnīcā tika ievietots 11. decembrī un tur pavadīja aptuveni vienu mēnesi. 

Viņš stāstīja, ka bijis pieslēgts arī pat pie plaušu ventilācijas aparāta. Danilāns saskārās ar tādiem Covid-19 simptomiem kā nespēks, klepus, drudzis.

Profesors sprieda, ka, visticamāk, inficējies poliklīnikā, kur pieņem savus pacientus.

Gastroenterologs Anatolijs Danilāns plašākai sabiedrībai pazīstams kā allaž priecīgais un humora pilnais profesors, kurš dažādu vecumu cilvēku atzinību ieguvis, stāstot par veselības saglabāšanu un uzlabošanu viegli uztveramā veidā, sniedzot praktiskus piemērus un ieteikumus.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu