"Saskaņas" deputāti lūdz Pavļutu sniegt papildu informāciju par Covid-19 statistiku (28)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas "Saskaņas" frakcijas deputāti ar jautājumiem ir vērsušies pie veselības ministra Daniela Pavļuta (AP), lūdzot sniegt papildu informāciju par Covid-19 statistiku.

Jautājumus sagatavoja deputāti Ivars Zariņš, Valērijs Agešins, Vitālijs Orlovs, Edgars Kucins un Artūrs Rubiks.

Sakarā ar to, ka pēdējā laikā saslimstot arvien vairāk pret Covid-19 vakcinēto personu, saslimušie tiek hospitalizēti un esot par miršanas gadījumi, parlamentārieši lūdz sniegt informāciju par saslimstību ar Covid-19, minot laika intervālu no vakcinācijas pabeigšanas līdz saslimšanai, atsevišķi norādot arī informāciju par katra ražotāja vakcīnām atsevišķi.

Tāpat parlamentārieši lūdz sniegt statistikas datus par Covid-19 vīrusa paveidiem, ar kuriem saslimušas vakcinētas, "daļēji vakcinētas" vai nevakcinētas personas. No veselības ministra tiek prasīti arī dati par nevakcinēto, "daļēji" vakcinēto un pilnībā vakcinēto personu saslimstību ar Covid-19, informāciju norādot pa nedēļām un vecuma grupām, attiecinot to uz 100 000 nevakcinētām, "daļēji" un pilnībā vakcinētām personām.

Pavļutam lūdz arī sniegt informāciju par mirušajiem nedēļu griezumā un viņu vakcinācijas faktu.

"Saskaņieši" vēstulē arī raksta, ka sakarā ar to, ka vairākās Skandināvijas valstīs apturēta bērnu vakcinācija miokardīta un perikardīta gadījumu dēļ, Pavļutu lūdz sniegt statistiskos datus par konstatēto abu slimību skaitu uz jauniešiem no 2015. līdz 2019.gadam. Dati par miokardīta un perikardīta gadījumu skaitu bērniem un jauniešiem tiek prasīti arī par pērno un šo gadu, minot, vai slimība konstatēta pēc inficēšanās ar Covid-19 vai vakcinācijas.

Savukārt vērojot saslimstības un mirstības tendences pasaulē no Covid-19 pēc vakcinācijas uzsākšanas, opozicionāri vēlas uzzināt, vai Veselības ministrija (VM) analizē citu valstu vakcinācijas pieredzi un saslimstības un mirsības pieaugumu pēc vakcinācijas, kā arī, kā VM izskaidro Izraēlas gadījumu, kad pēc tik augsta vakcinācijas līmeņa sasniegšanas, pēkšņi vērojams vēl augstāks saslimšanas un mirstības līmenis.

Tāpat lūgts skaidrot, kā relatīvi vismazākā saslimstība un mirstība ir valstīs ar vismazāko vakcinācijas aptveri, piemēram, Ēģiptē.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu