FOTO un VIDEO Briedis ar tehnisko nokautu uzvar Mannu un aizstāv IBF čempiona jostu (20)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Sev piederošo Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) pirmā smagā svara čempiona jostu sestdien, 16. oktobrī, aizstāvēja Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis, pieveicot vācieti Arturu Mannu.

Pirmajā raundā Briedis aktīvi ar džebu kontrolēja distanci, ieņemot arī ringa centru. Latviešu bokseris darbojās ļoti precīzi, bet kopumā abi bokseri, šķiet, nodarbojās ar izlūkošanu.

Otrajā raundā jau aktīvāks bija Briedis, kurš ar turpināja lieliski strādāt ar džebu, turot pretinieku distancē. Raunda otrajā pusē latviešu bokseris sāka izdarīt lielāku spiedienu, uzbrūkot pretinieka korpusam. Jau otrā raunda pašā izskaņā Briedis pretinieku ievērojami satricināja.

Nākamajā trīsminūtē Briedis turpināja iepriekš iesākto un jau raunda ievadā iespieda pretinieku stūri, uzbrūkot viņa korpusam. Turpinoties raundam, Brieža pārsvars turpināja augt. Pēc viena no Brieža uzbrukumiem Manns izvēlējās ar latvieti saklinčoties. 

Sākoties trešā raunda pēdējai minūtei Briedis pretinieku nosūtīja nokdaunā. Manna treneris ringā jau bija gatavs izmest dvieli. 

Mirkli vēlāk Briedis pretinieku vēlreiz nosūtīja nokdaunā un tiesnesis dueli pārtrauca.

Briedis oficiālajā svēršanas procedūrā, kas notika piektdien, svēra tieši 90,0 kilogramus, bet Manns bija par 200 gramiem smagāks. Abi iekļāvās savā svara kategorijā.

Latvieša pretinieks Manns, kuram dota iesauka "Zibensvīrs", pirmdien atzīmēja savu 31 gada dzimšanas dienu. Profesionālajā boksā viņš ir kopš 2015.gada un šajā laikā 19 cīņās svinējis 17 uzvaras, deviņas no tām ar nokautu.

Pēdējo reizi ringā viņš kāpa pērnā gada jūnijā, kad ar nokautu uzvarēja citu Vācijas bokseri Radu Rašīdu. Kazahstānas pilsētā Aktebē dzimušajam Mannam savulaik piederēja Pasaules Boksa organizācijas (WBO) starptautiskā čempiona josta.

Briedis pērn septembra beigās Minhenē Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņā uzvarēja kubieti Junielu Dortikosu un ieguva Muhameda Ali trofeju, IBF čempiona jostu pirmajā smagajā svarā un žurnāla "The Ring" jostu.

36 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 28 uzvaras, no kurām 20 bijušas ar nokautu. Viņš cietis vienu zaudējumu - WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu