"Ir tik, cik ir." Jelgavas slimnīcā ar Covid-19 sasirgušo ir vairāk nekā tiem paredzēto gultu (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jelgavas slimnīca.
Jelgavas slimnīca. Foto: Zane Bitere/LETA

Patlaban Jelgavas slimnīcā ārstējas 49 Covid-19 pacienti, lai gan tiem ir paredzētas 40 gultasvietas, norādīja Jelgavas slimnīcas valdes loceklis Kārlis Smilga.

Viņš skaidroja, ka nepieciešamās deviņas gultasvietas tiek kompensētas uz citu nodaļu rēķina.

Vienlaikus Smilga pauda, ka līdz nākamās nedēļas otrdienai paredzēts Covid-19 slimniekiem atvēlēto gultasvietu skaitu palielināt līdz 70, tādējādi samazinot slimnīcas bērnu nodaļā esošo gultasvietu skaitu.

Vaicāts par Covid-19 pacientu veselības stāvokli, slimnīcas valdes loceklis norādīja, ka viens no pacientiem pašlaik atrodas intensīvajā terapijā, deviņi ir smagā stāvoklī, savukārt atlikušie pacienti ir vidēji smagā stāvoklī.

Komentējot slimnīcas darbaspēku, Smilga uzsvēra, ka pašlaik Latvijā ārstu "ir tik, cik ir", taču slimnīca aktīvi iesaistās darbaspēka piesaistīšanā, tostarp sazinās ar bijušajiem darbiniekiem un apzina viņu iespējas pievienoties kolektīvam.

"Ārstu un māsu frontē būs jātiek galā ar tiem pašiem cilvēkiem, kas mums ir,"

atzina Smilga. Viņš arī prognozēja, ka, lai nodrošinātu 70 Covid-19 pacientiem paredzētās gultasvietas un slimnieku aprūpi, Jelgavas slimnīcai kapacitāte pietiks, taču neatbildēts paliek jautājums par to, ko iesākt, ja pacientu skaits līdz ar vīrusa izplatību pieaugs.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu