Aicinās ieviest stingrākus ierobežojumus. Ministrs norāda, ar kādām jomām varētu būt saistīti jaunie pasākumi (60)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Evija Trifanova/LETA

Veselības ministrs Daniels Pavļuts Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Panorāma" norādīja, ka valdība tiks aicināta ieviest stingrākus ierobežojumus.

Pavļuts intervijā "Panorāmai" sacīja: "Sākotnējie dati ir ienākuši - mobilitātes dati no "Google" resursiem, transporta kompāniju (cilvēku plūsma), Valsts policijas novērojumi par sabiedrības pulcēšanos un drošības pasākumu ievērošanu - secinājums no ekspertiem ir tāds, ka labākajā gadījumā ārkārtas pasākumu samazinātais kontaktu skaits ir aptuveni 5% līdz 10%."

Ministrs norādīja, ka tas, ko vajadzētu sasniegt, lai apturētu saslimstības līknes pieaugumu ar dažu nedēļu nobīdi un pasargāt slimnīcas no pārslodzes, šo kontaktu skaits ir jāsamazina līdz 40%.

"Tas nozīmē, ka šie ieviestie ierobežojumi faktiski nedarbojas, kā cerēts," skaidroja Pavļuts.

Viņš norādīja, ka valdībai tiks iesniegti jauni ierobežojumi, kas būs saistīti ar izglītības jomas darbību, pakalpojumu pieejamību, cilvēku pārvietošanās ierobežošanu un cita veida pasākumiem.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš savā "Twitter" kontā paziņojis, ka pirmdien, 18. oktobrī, sasaucis Krīzes vadības padomes sēdi.

Kariņš tviterī raksta, ka veselības ministrs Daniels Pavļuts viņu informējis, ka Covid-19 dati uzrāda attīstības tendences, kuras esot sliktākas nekā prognozēts.

Tieši šī iemesla dēļ premjers pirmdien, 18. oktobrī, plkst. 14 sasaucis Krīzes vadības padomes sēdi.

Tās laikā tiks uzklausīti Veselības ministrijas eksperti un tiks lemts par tālāko rīcības plānu.

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu