VIDEO Pavļuts komentē savus asos komentārus, kurus vērsis kolēģu virzienā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Sociālajos tīklos ievietota saruna starp veselības ministru Danielu Pavļutu (AP) un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāju Lieni Cipuli, 18. oktobra rītā TV3 raidījumam "900 sekundes" veselības ministrs komentēja situāciju.

Vietnē "Twitter" ievietots sarunas ieraksts, kurā dzirdama saruna starp Veselības ministru Pavļutu un NMPD vadītāju Cipuli. Saruna tapusi neilgi pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas 11. oktobrī.

Pēc sarunas ir noprotams, ka NMPD vadītāja lūdz veselības ministru iedarbināt ārkārtējo situāciju veselības nozarē, bet jautājumu, kādēļ politiskajā vidē nav iespējams pieņemt konstruktīvus lēmumus, Pavļuts norāda, ka Cipulei tas "jājautā savam partijas biedram Kariņam, kādi ir viņa apsvērumi".

"Ja Jūs eskalējat emocionālo toni šajā sarunā līdz absolūti nekonstruktīvam līmenim, tad Jums ir jāsadzīvo ar domu, ka tāds veidojas," norādīja Pavļuts.

Šorīt Veselības ministrs skaidroja, ka sociālajos tīklos publiskotais sarunas fragments nekādā veidā neatspoguļo plašāku sarunas kontekstu:

"Šīs sarunas konteksts nekā veidā tur netiek izklāstīts. Tas bija pirms vairākām nedēļām, un tā bija plašāka sapulce ar klīnisko universitāšu slimnīcas pārstāvjiem un ministrijas vadību. Mēs runājām par to, ar kādiem pasākumiem virzīties uz priekšu. Nedēļu vēlāk pēc kopīga lēmuma, vienojoties nozarē, ārkārtas situācija tika izsludināta. Pēc šīs sarunas arī tika izsludināts paaugstinātas gatavības stāvoklis. Mēs esam gājuši soli pa solim uz priekšu atbilstoši tam, kā situācija pieprasa."

Veselības ministrs arī atvainojās kolēģiem par vārdiem, kas reizēm var izskanēt, ņemot vērā, ka jau pusotru gadu darbs norisinās krīzes apstākļos: 

"Mēs darām ārkārtīgi smagu darbu krīzes apstākļos, un reizēm emocijas uzliesmo.

Es atvainojos, ja es reizēm kaut ko ne tā pasaku kolēģiem. Mēs darām vienu lielu, milzīgu darbu un esam vienoti. Mēs šo darbu paveiksim, cik labi vien spēsim."

Video: "900 sekundes" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu