LAU slīdamības samazināšanas darbus saistībā ar apledojuma veidošanos (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Otrdien, 19. oktobrī, VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU), ņemot vērā apledojuma veidošanos uz valsts autoceļiem, ir veicis preventīvo kaisīšanu un slīdamības samazināšanas darbus vairāk nekā 600 kilometru garumā vairākos autoceļu posmos Vidzemes, Centra, Sēlijas un Ziemeļkurzemes reģionos.

LAU skaidroja, ka lēmumu par konkrētu autoceļu uzturēšanas darbu organizēšanu pieņem ziemas dienesta dežuranti, kuri izvērtē autoceļu stāvokli un atbilstību to uzturēšanas klases prasībām. Informācija par autoceļu faktisko stāvokli tiek iegūta no vairāk nekā 50 meteostacijām, kas izvietotas uz Latvijas galvenajiem autoceļiem, mobilo sensoru datiem, saņemot informāciju no ceļu lietotājiem, dienestiem, lietotnes "Waze", kā arī veicot tiešos novērojumus.

LAU ziemas dienestā izmantos vairāk nekā 600 dažādas tehnikas vienības, tostarp 209 kravas automašīnas, kas aprīkotas ar kaisīšanas iekārtām un sniega lāpstām, 162 greideri, 124 ekskavatori, 115 traktori un 12 buldozeri. Sagādāti arī slīdamības samazināšanai nepieciešamie materiālu krājumi noliktavās - sāls ir vairāk nekā 23 000 tonnu apjomā, bet smilts-sāls maisījums sagatavots vairāk nekā 11 000 tonnu apjomā, pēc nepieciešamības tie savlaicīgi tiek papildināti.

LAU norādīja, ka valsts autoceļi tiek uzturēti atbilstoši noteiktajām uzturēšanas klasēm A, B, C, D un E. Brauktuves stāvoklis autoceļiem ar dažādām uzturēšanas klasēm var būtiski atšķirties. Ziemas uzturēšanas klases tiek piešķirtas, ņemot vērā autoceļa satiksmes intensitāti un autoceļa segumu - asfalts, grants.

Jau ziņots, ka LAU 2020. gadā strādāja ar 82,531 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 14,1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 17,6% - līdz 2,954 miljoniem eiro.

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 kilometru, no tiem 9129 kilometri autoceļu ir ar melno segumu un 10 989 kilometri ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu