Juglā privātmājas īpašnieki izlēmuši bloķēt brauktuvi, koplietošanas ielas vidū uzsākot žoga būvniecību (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Genotar/Shutterstock.com

Starp Alsupes ielas iedzīvotājiem Juglā izcēlies strīds, kuru pāris reižu pat mēģinājuši risināt likumsargi. Kādas privātmājas īpašnieki izlēmuši bloķēt brauktuvi, uz ielas asfalta uzsākot žoga būvniecību. Apkārtējie it nemaz nav iepriecināti, ka, lai tiktu uz mājām, būs jāmēro lieks līkums, turklāt neatbildēts paliek jautājums, kā līdz citiem dzīvokļiem tiks operatīvie dienesti, vēsta raidījums "Degpunktā". 

Valērijs ap pusdienas laiku piebrauca pie autoservisa Juglā, Alsupes ielā, lai veiktu apskati savam "Toyota" spēkratam, taču iebraukt teritorijā pēkšņi vairs nevarēja. Vadītājs izkāpa no savas automašīnas un sāka uzmanīgi pētīt jauno šķērsli, kas liedza viņam turpināt ceļu.

Ceļa posmu Mārkalnes ielas pusē slēgt lēma divdesmitā nama saimnieki. Viņi būvē žogu uz ielas, iepretim savai mājai. Citi apkaimes iedzīvotāji tagad varēs meklēt jaunu ceļu, kā tikt mājās. Rīgas dome projektu atļauj, un kaimiņi par to ir neizpratnē.

"Degpunktā" novēroja, ka nepilnas stundas laikā deviņi automašīnu šoferi atdūrās pret strupceļu. Kāds apkaimes iedzīvotājs uztraucas, ka ar operatīvajiem dienestiem notiks tas pats. Brigādes kavēsies, braucot uz izsaukumu, jo sākotnēji centīsies tikt cauri Alsupes ielai, kā ierasts.

"Diemžēl tur ir vēl viena kāpņu telpa, kas atrodas četrsimt metru tālāk, bet tur automašīnas novieto mājas iedzīvotāji, kas dzīvo konkrētajā adresē, un diemžēl arī tas rada lielas problēmas piebraukt. Vai arī var braukt apkārt. Tur ir grants ceļš, kuru grūti izbraukt. Ziemā tas būs neiespējami, radīsies lielas problēmas," stāsta apkaimes iedzīvotājs.

"Degpunktā" aprunājās arī ar mājas saimnieci – kādu jaunu sievieti ar maziem bērniem. Viņa komentāru sniegt nevēlējās, jo uzskatīja, ka sūdzības nav adekvātas. Ēkas īpašniece uzsvēra, ka viss ir saskaņots ar Rīgas domi.

Par likumīgo projektu esot informēti arī policisti, kurus kaimiņi vairākkārt izsauca uz šo adresi, cerībā žoga būvēšanu apturēt. Pilsētas attīstības departaments solīja sniegt komentāru par situāciju Alsupes ielā trešdien un paskaidrot, vai šajā gadījumā ceļa slēgšana neierobežo operatīvo dienestu piekļuvi citām ēkām.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu