"Katrs ir tik vecs, cik jūtas." Karaliene Elizabete II atsakās no titula "Gada večiņa"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

95 gadus vecā karaliene Elizabete II saņēmusi kāda britu žurnāla balvu "Gada večiņa", taču pieklājīgi to noraidījusi.

"Viņas Majestāte uzskata, ka katrs ir tik vecs, cik jūtas, tāpēc karaliene nedomā, ka atbilst attiecīgajiem kritērijiem, lai varētu pieņemt [balvu], un cer, ka atradīsit cienīgāku saņēmēju," vēstulē žurnāla redakcijai norādīja karalienes privātā sekretāra palīgs Toms Leings-Beikers.

Britu laikraksts "The Oldie" ir tēmēts nobriedušai sabiedrības daļai "kā viegla alternatīva presei, kas aizrāvusies ar jaunību un slavenībām", teikts izdevuma mājaslapā. Katru gadu viņi īpašā ceremonijā pasniedz balvu "Gada večiņai/vecītim". Iepriekšējo gadu uzvarētāju vidū iekļuvuši aktrise Eilīna Atkinsa un Glenda Džeksone, mākslinieks Pīters Bleiks un gleznotājs Deivids Hoknijs.

Izdevums "Page Six" vēsta, ka karaliskajā ģimenē ir viens pārstāvis, kurš atzīst šo ceremoniju. Karalienes Elizabetes vedekla Kamilla apmeklējusi apbalvošanas ceremonijas launagu, kur pasniedza godalgas "Gada adītājs" un "Patiesi izcilais/-ā gada vecītis/večiņa."

Savā uzrunā Kamilla uzsvēra novecošanas priekšrocības. "Redzēt, kā izaug bērni, izbaudīt laiku ar mazbērniem - zinot, ka viņi dosies mājās pēc ciemošanās, atrast vairāk laika lasīšanai un apmeklēt šādus jautrus pasākumus," sacīja prinča Čārlza kundze.

Arī Elizabetes II nelaiķa vīrs, princis Filips 2012. gadā saņēma balvu kategorijā "Gada dzīvesbiedrs". Viņš pieņēma balvu ar sirsnīgu vēstuli: "Nekas tā neietekmē morāli kā atgādinājums - gadi iet, un arvien ātrāk. (..) Bet ir patīkami, ja par to vispār atceras."

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu