Kāpēc personāla vadītāji aizvien vairāk uzticas tehnoloģijām jaunu darbinieku meklēšanā?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Darba tirgū strauji sāk ieplūst gados jauni un pieredzējuši speciālisti, kam tehnoloģiju lietošana ir ikdiena. Personāla atlases speciālistiem ir iespēja to izmantot un ar mūsdienu tehnoloģiju starpniecību sasniegt šos jaunos un jauniem izaicinājumiem un tehnoloģijām atvērtos speciālistus.

Kandidātu atlasei var izmantot, piemēram, lietotni “MeetFrank”. Lietotne ir satikšanās vieta darba devējiem un darba meklētājiem. Darba devējiem un viņu pārstāvjiem “MeetFrank” ir iespēja uzrunāt potenciālos darbiniekus, kuri ir darba attiecībās, taču ir pasīvie darba meklētāji. Ja vien viņiem tiks piedāvāta atbilstoša izdevība, viņi noteikti apsvērs darba maiņu. Savukārt darba meklētāji var skaidri norādīt savas vēlmes, piemēram, atalgojumu, atrašanās vietu, iespēju strādāt attālināti un fokusēties tikai uz tiem piedāvājumiem, kuri atbilst viņu vēlmēm.

Lietotne “MeetFrank” visā pasaulē lejupielādēta vairāk kā 484 000 reižu un tajā ir reģistrējušies gandrīz 9000 darba devēju. 58% lietotāju ir augstākā līmeņa vadītāji un speciālisti. Latvijā lietotnei ir 27 000 lejupielāžu, un vairāk kā 530 darba devēji to izmanto jaunu darbinieku atlasei.

Uzdrošinājās pamēģināt

“Mēs vēlējamies pamēģināt jaunu pieeju darbinieku atlasē, un lietotne “MeetFank” uzrunāja ar savām iespējām un pieejamību. Šķita, ka tas varētu būt ļoti moderns un ērts rīks atlases procesa paātrināšanai un uzlabošanai,” savu pirmo pieredzi ar “MeetFrank” atceras Jevgenija Lukina, “Dynatech” Personāla atlases speciāliste. “Es noteikti ieteiktu platformu izmēģināt gan uzņēmumiem, gan darba meklētajiem, gan arī vienkārši interesentiem, kuri vēlas saprast, kāda šobrīd ir situācija darba tirgū.”

Arī Laura Pekšena, kura uzņēmumā “Scandiweb” ir atbildīga par personālatlases zīmolu un jaunu darbinieku piesaisti, atzīst, ka pievērsties “MeetFrank” lietotnei mudinājusi vēlme izmēģināt ko jaunu: “Vienmēr ir labi izpētīt jaunus personāla atlases kanālus. Mēs “Scandiweb” uzņēmumā esam drosmīgi - ikdienā daudz pētam un izmēģinam jaunus rīkus.”

Eva Knitnere, Personāla vadītāja datu tehnoloģiju uzņēmumā “Squalio” lietotni “MeetFrank” sāka izmantot, jo ir saskārusies ar situāciju, kad tradicionālie personāla atlases kanāli vairs neuzrunā vajadzīgos kandidātus: “Jau izsenis darba tirgū notiek cīņa par labākajiem un atbilstošākajiem talantiem, tādēļ uzņēmumiem un organizācijām jāpielāgojas darba tirgus un arī darba meklēšanas tendencēm. Mēs kā datu tehnoloģijas uzņēmums priecājamies, ka dažādi digitālie risinājumi un tehnoloģiju izmantošana personālvadībā kļūst arvien populārāka.”

Ātri un automātiski

““MeetFrank” lietotne atvieglo darbinieku atlases procesu, jo tās izmantošana ir vienkārša, ērta un lietotājiem draudzīga. Komunikācija ar kandidātiem notiek daudz ātrāk un savstarpējā saziņa ir daudz brīvāka salīdzinājumā ar tradicionālās e-pastu sarakstes vai telefona zvanu izmantošanu. Viss notiek operatīvi - gan darba devēji, gan darba meklētāji uzdod jautājumus un ātri saņem atbildes, kas abpusēji palīdz saprast, vai ir vēlme turpināt virzību uz nākamajām atlases kārtām,” par savu pieredzi un lietotnes izmantošanas ieguvumiem stāsta E. Knitnere. Viņa arī saka - platformas lietošanā ļoti noderīga ir iespēja profilēt potenciālos kandidātus, norādot svarīgākās prasmes, atalgojuma līmeni, kā arī atrašanās vietu. Tādējādi uzreiz lietotnē “MeetFrank” ir iespēja saprast, kuri ir atbilstošākie kandidāti. “Ņemot vērā, ka mūsu uzņēmums darbojas 13 dažādās pasaules valstīs, kandidāta atrašanās vietai ir liela nozīme,” paskaidro E. Knitnere. Viņas pieredze liecina, ka lietotne veiksmīgi darbojas, arī meklējot nozaru speciālistus un darbiniekus ārpus Latvijas.

J. Lukina kā lietotnes “MeetFrank” priekšrocību atzīmē automatizāciju sludinājumu publicēšanā un arī iespēju izveidot automātiskās atbildes. L. Pekšena īpaši izceļ lietotnē esošo funkciju, kad sludinājumu melnraksti jau tiek sagatavoti atlases speciālistam: “Viss, kas jādara, ir jānosūta vakances saite sagatavošanai “MeetFrank” komandai, un tā jāpublicē darba devēja profilā!” Savukārt Liene Grenevica, uzņēmuma “Roadgames” vadītāja par lietotnes “MeetFrank” automatizācijas iespējām saka: “Formāts, kādā uzņēmumam jāpievieno informācija, dati un attēli rezultātā rada strukturētu un viegli pārskatāmu piedāvājumu potenciālajiem kandidātiem. Turklāt platformā ir iespējams izveidot glītu un personalizētu uzņēmuma profilu, akcentējot tā tēlu, vērtības un nodrošinot kandidātam ieskatu uzņēmuma kultūrā, kas mēdz būt svarīgs faktors lēmuma pieņemšanā.”

Darba ņēmējiem IT jomā pievienojas citi

L. Grenevica arī stāsta, ka lietotne “MeetFrank” ir īpaši piemērota talantu meklēšanai IT jomā, kur šobrīd darba tirgū arī ir vislielākais speciālistu trūkums: “Esam divas reizes veiksmīgi izmantojuši “MeetFrank”. Pirmajā reizē kandidāts pats pieteicās. Veiksmīgi vienojāmies par sadarbību. Otrajā reizē izlēmu publicēt vakanci, jo bija veiksmīgs pirmais mēģinājums. Šajā reizē pati uzrakstīju potenciālajam kandidātam no “MeetFrank” darba devēja profila interesentu loka. Abos gadījumos tieši kandidāti no “MeetFrank” izrādījās piemērotākie. Ar abiem ir izveidojusies un turpinās veiksmīga sadarbība.”

E. Knitnere piebilst, ka šobrīd, piemēram, lietotnē vēl grūti atrast un atlasīt piemērotus klientu apkalpošanas un biroja vadības speciālistus. Taču, strauji augot lietotāju skaitam un lietotnes popularitātei, tas noteikti mainīsies. To jau ir novērojusi L. Pekšena: “”MeetFrank” lietotāju skaits šobrīd ievērojami aug. Un tieši tagad personāla atlases speciālistiem ir īstais laiks sākt izmantot lietotni, lai sasniegtu spīdošus rezultātus!”

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu