Mediķiem kontaktēšanās ar Covid-19 dēļ karantīnā vai izolācijā esošu personu neliedz strādāt klātienē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: megaflopp/Shutterstock

Ārstniecības personām, veicot darba pienākumus klātienē, nav jāapliecina fakts, ka tās nav bijušas tiešā kontaktā ar personām, kurām noteikta izolācija, mājas karantīna vai pašizolācija, norāda Veselības ministrijā (VM).

Ministru kabineta rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" noteikts, ka visi darbinieki, kas strādā klātienē, tostarp arī pilnībā vakcinēti un pārslimojuši, ierodoties darba vietā, rakstveidā apliecina, ka tām nav akūtu elpceļu infekcijas slimības pazīmju un tās nav bijušas tiešā kontaktā ar personām, kurām noteikta izolācija, mājas karantīna vai pašizolācija.

Pēc VM skaidrojuma, šī norma pilnībā nav attiecināma uz ārstniecības personām, jo to ikdienas pienākumos ietilpst sniegt ārstniecības pakalpojumu gan Covid-19 inficētiem pacientiem, gan izolācijā, pašizolācijā un mājas karantīnā esošiem pacientiem.

VM norāda, ka vispārējās prasības darba devējiem netiek attiecinātas uz ārstniecības iestādēm un to darbība norit saskaņā ar iestāžu pretepidēmijas plāniem un iekšējās kārtības noteikumiem, ievērojot visas epidemioloģiskās drošības prasības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu