Austrija nevakcinētajiem draud ar mājsēdi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sejas maska.
Sejas maska. Foto: Evija Trifanova/LETA

Austrija piedraudējusi, ka gadījumā, ja situācija slimnīcu intensīvās terapijas nodaļās pasliktināsies, nevakcinētajiem varētu noteikt stingrus karantīnas ierobežojumus jeb tā dēvēto mājsēdi.

"Mēs tuvojamies neaizsargāto pandēmijai," piektdienas vakarā pēc valdības ārkārtas sēdes atzina kanclers Aleksandrs Šalenbergs.

Viņš tomēr noraidīja iespēju, ka mājsēde varētu attiekties uz tiem, kas ir potējušies pret Covid-19 vai arī to pārslimojuši.

Kanclers pauda cerību, ka šāda iespējamība kalpos kā "signāls" tiem, kas kavējas ar potēšanos.

Ir pārāk daudz "atturīgo un prokrastrinatoru", norādīja Šalenbergs.

Neskatoties uz jauno inficēšanās gadījumu skaita neseno pieaugumu, situācija slimnīcu intensīvās terapijas nodaļās pagaidām visumā ir stabila.

Šobrīd Covid-19 pacienti šajās nodaļās aizņem aptuveni 220 gultasvietas. Ja šo pacientu skaits sasniegs 600, Austrija būs sasniegusi pandēmijas apkarošanas plāna piekto fāzi, kas paredz plašus nevakcinēto pārvietošanās ierobežojumus.

Veselības ministrs Volfgangs Mikšteins norādījis, ka šobrīd Austrija atrodas tikai pirmajā fāzē, un tāpēc "mēs lūkojamies ļoti tālā nākotnē".

Jauno inficēšanās gadījumu skaits nedēļas laikā uz 100 000 iedzīvotāju Austrijā vēl nav sasniedzis 230.

Aptuveni 62% no potēšanai pakļaujamajiem austriešiem ir pilnībā vakcinēti.

Tomēr pēdējo nedēļu laikā potēšanās temps sācis stagnēt, dažu dienu izlietoto vakcīnu skaitam nokrītoties līdz pāris tūkstošiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu