VIDEO ⟩ Autovadītājam atsaka kompensāciju, kura mašīnai uzkrīt koks (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domei piederošais uzņēmums "Rīgas meži" kategoriski atteikusies izmaksāt jebkādu kompensāciju par to, ka uzņēmumam piederošs koks uzgāzās garāmbraucošai automašīnai.

Artūrs bija pie stūres automašīnai, kurai augusta sākumā, braucot pa ceļu, uzkrita koks. Vīrietis stāsta, ka šā darba mikroautobuss izglābis dzīvību visiem četriem spēkratā esošajiem kolēģiem.

Pēc notikušā Artūrs vērsies Rīgas domei piederošā uzņēmumā "Rīgas meži", lūdzot kompensēt radušos zaudējumus: piecus tūkstošos eiro par transportlīdzekļa neatgriezenisku sabojāšanu, 1200 eiro par nomas transportlīdzekļa izmantošanu, kā arī evakuatora pakalpojuma izmantošanu.

Kaut daļējas kompensācijas vietā Artūrs saņēma kategorisku atteikumu. "Rīgas mežu" atbildē lasāms, ka uzņēmums kategoriski atsakās izmaksāt jebkādu kompensāciju, jo koks bijis vesels, kā arī esot bijis vējš.

Artūrs lūdzis kompensēt radušos zaudējumus: piecus tūkstošos eiro par transportlīdzekļa neatgriezenisku sabojāšanu, 1200 eiro par nomas transportlīdzekļa izmantošanu, kā arī evakuatora pakalpojuma izmantošanu.

Vietvaras uzņēmums atbildē norādījis, ka koka nokrišana notikusi tādēļ, ka vējš traucies ar ātrumu 13 metrus sekundē. Tikmēr Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra klimatologs norāda, ka šāds vēja ātrums Latvijā nav nekas neierasts. Piemēram, aizvadītajā augustā, kad notika negadījums, vējš ar tādu ātrumu traucies vismaz astoņās dienās.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu