"Viņiem te vispār nebūtu jābūt!" Nevakcinētie pacienti strauji piepilda slimnīcas (138)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

"Viņiem te vispār nebūtu jābūt!" Tā par nevakcinētajiem Covid-19 pacientiem, kuri pārpilda Rīgas Austrumu slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīniku, saka tās vadītājs, vēstī LTV raidījums "Aculiecinieks".

"Visgrūtākais ir, ka tu vienlaicīgi nevari aprūpēt vairākus pacientus, kuri iestājās vienā un tajā pašā laikā slimnīcā," saka NMPD mediķis Andrejs Oļesiks.

Ievestajiem pacientiem bieži nākas gaidīt pat 5 stundas līdz kāds viņam var sniegt palīdzību. Šobrīd slimnīcā nonāk pacienti ar "ielaistu" slimību.

Oļesiks skaidro, ka pacienti slimnīcā nonāk vēl salīdzinoši stabilā stāvoklī - runādami -, bet attīstās elpas trūkums. Pacientiem pieaug intoksikācija un skābekļa bads, līdz ar ko nākas cilvēkus pieslēgt pie aparātiem, lai nodrošinātu optimālu skābekļa daudzumu.

"Hroniskie slimnieki nekur nepazūd. Diemžēl mēs visi esam vienā laivā, kopā ar cilvēkiem, kas slimnīcā nonākuši ar kovidu, tāpēc ka viņiem ir pārliecība, ka nevajag vakcinēties, vai cilvēkiem, kuru pārliecība ir ka kovids ir viegla saaukstēšanās.

Viņi atņem pārējiem tiesības saņemt veselības aprūpes pakalpojumu. Kur tad ir tā vienlīdzīgā pieeja?"

saka Rīgas Austrumu Klīniskās universitātes slimnīcas valdes loceklis, ārsts Aleksejs Višņakovs.

Slimnīcā ir pārsvarā ir nevakcinēti pacienti, norāda mediķi

Video: Raidījuma "Aculiecinieks" sižets

Komentāri (138)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu