Valsts policijas priekšnieks: Stingrā "lokdauna" laikā pārkāpumu mazāk nekā pērn

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.
Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pārkāpumi mājsēdē kopumā ir mazāk, nekā tas bija vērojams līdzīgā laika posmā pagājušajā gadā, pirmdien intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Viņš atzina, ka tā esot laba ziņa, kurai seko arī sliktā, jo aizvien ir cilvēki, kuri neizprot vai nevēlas izprast Latvijā noteiktos ierobežojumus, jo pēc viņu domām tie uz viņiem neattiecas. "Visbiežāk tie ir pārkāpumi, kas saistīti ar atrašanos uz ielas laika posmā no plkst. 20 līdz 5, kad noteikts mājsēdes laiks un nereti pieķertie cilvēki ir alkohola reibumā," stāstīja Ruks, un piebilda, ka lieli pulcēšanās pārkāpumi netika konstatēti.

Par pārkāpumiem ir sākti vairāki administratīvie procesi un tādas satraucošas situācijas policija nebija novērojusi, lai gan ir atsevišķi cilvēki, kuri aizturēšanas brīdī mēģina izrādīt agresiju, jo, piemēram, sestdien Kurzemē kāda alkohola reibumā esoša sieviete bija uzbrukusi policistam.

Savukārt raksturojot situāciju ar ierobežojumu ievērošanu tirdzniecības vietās, Ruks atzina, ka darbadienās veikalos pēc plkst.17 veidojas diezgan blīva cilvēku plūsma, bet novērojumi liecina, ka veikali cenšas ievērot noteiktos ierobežojumus, lai gan gadās konstatēt kādu maskas nēsāšanas pārkāpumu.

"Sadarbība ar tirdzniecības vietām ir laba, lai gan ir atsevišķi gadījumi, kad slēgtas tirdzniecības vietas par ierobežojum neievērošanu, bet tādi gadījumi nav daudz," piebilda Ruks.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Ministru kabineta apstiprinātajiem grozījumiem ārkārtējās situācijas rīkojumā šāda mājsēde būs jāievēro līdz 15.novembrim katru nakti no plkst. 20 līdz 5.

Valdības lēmums paredz, ka jebkurai personai būs aizliegums naktī no plkst.20 līdz 5 pārvietoties, ja cilvēks nevarēs uzrādīt aizpildītu apliecinājumu un personu apliecinošu dokumentu, kas ir pieejams VP mājaslapā.

Pašapliecinājumu var aizpildīt rakstiski brīvā formā, proti, drukātā formātā gan uz mājaslapā norādīta veidlapas parauga, gan pēc minētā piemēra uz baltas lapas, vai elektroniski savā viedierīcē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu