Lielākā daļa iedzīvotāju uzskata, ka Latvija tiek pārvaldīta tikai atsevišķu ietekmīgu grupu interesēs (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lielākā daļa iedzīvotāju uzskata, ka valsts tiek pārvaldīta tikai atsevišķu ietekmīgu grupu interesēs, vēstī pētījumu kompānijas SKDS veiktās aptaujas dati.

Šogad vasarā iedzīvotājiem tika lūgts vērtēt, kā interesēs tiek pārvaldīta Latvija - vai tas notiek, ievērojot tikai atsevišķu ietekmīgu grupu intereses, vai arī tā tiek pārvaldīta visu tās iedzīvotāju interesēs.

Vairākums jeb 71% aptaujāto uzskata, ka valsts pārvaldībā tiek ņemtas vērā pamatā tikai ietekmīgāko grupu intereses. Lai arī šāds ir vairuma iedzīvotāju viedoklis, šādi domājošo īpatsvars pēdējo nepilnu desmit gadu laikā ir sarucis par desmit procentpunktiem.

Pretēja tendence vērojama atbildēs par valsts pārvaldīšanu visu cilvēku interesēs. Šogad šādam apgalvojumam piekrita 19% aptaujāto, kas ir vēsturiski lielākais rādītājs, tāpat nepilnu desmit gadu laikā pieaugot par desmit procentpunktiem.

Svārstīgs ir to iedzīvotāju īpatsvars, kam grūti pateikt, kā interesēs tiek pārvaldīta Latvija. Šogad šādu viedokli pauda 11% aptaujāto, rādītājam gadu laikā svārstoties 10-14 procentu robežās.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu