Covid-19 ⟩ Igaunijā ģimenes ārsti sāk potēšanas kampaņu, ierobežojot pārējo palīdzību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Billion Photos/Shutterstock

Šonedēļ Igaunijas ģimenes ārstu prakses būtiski reorganizē darbu, sākot plašu potēšanas pret Covid-19, tādēļ pacientiem tuvākajā laikā var nākties atcelt nebūtiskus ārsta apmeklējumus.

Saskaņā ar veselības ministra Tanela Kīka parakstītu rīkojumu ģimenes ārstu praksēs tiks vakcinēti ne tikai tie cilvēki, kuri pierakstīti pie attiecīgā ārsta.

No 27.oktobra tur gan ar iepriekšēju reģistrāciju, gan bez tās varēs saņemt konsultāciju, pirmo vai otro poti pret Covid-19, kā arī balstdevu, bet cilvēkiem vecumā no 65 gadiem tiks piedāvāta arī bezmaksas vakcinācija pret gripu.

Ģimenes ārsti potēšanai izmantos galvenokārt "BioNTech"/Pfizer" vakcīnu "Comirnaty", bet ar ārstu vai medmāsu varēs konsultēties par to, kāda vakcīna konkrētajam cilvēkam vislabāk piemērota.

Balstvakcinācija tiek piedāvāta cilvēkiem, kas vecāki par 65 gadiem, kā arī veselības, sociālās aprūpes un izglītības darbiniekiem, ja pagājuši vismaz seši mēneši, kopš viņiem pabeigts imunizācijas porocess.

Igaunijas Ģimenes ārstu savienības valdes locekle Karmena Jollere vērsusies pie cilvēkiem, kuri tuvākajā laikā plānojuši doties pieģimenes ārstiem, un lūgusi viņus, ja vien iespējams, tuvāko divu nedēļu laikā šo apmeklējumu atlikt. Šai laikā ģimenes ārsti pieņems tikai tos pacientus, kuriem tas steidzami nepieciešams.

Ārstiem, kas sniedz vispārējo medicīnisko palīdzību, vakcinācijas kampaņas laikā ir tiesības nepieciešamības gadījumā atlikt skrīninga pārbaudes, regulārās hronisku pacientu veselības pārbaudes, ja viņu stāvoklis ir stabils, profilaktiskās veselības pārbaudes bērniem, kas vecāki par diviem gadiem, kā arī veselības pārbaudes izziņu izsniegšanai, ja tās nav nepieciešamas steidzami.

Šai laikā tiks pieņemti pacienti ar akūtām slimībām vai hronisku slimību saasinājumu, pacienti ar garīgās veselības problēmām, tiks turpināta vakcinācija valsts imunizācijas programmas ietvaros, veselības pārbaudes bērniem līdz divu gadu vecumam, veselības pārbaudes steidzamu izziņu izsniegšanai un cita veida neatliekamu situāciju risināšana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu