Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" apbalvošanu pārceļ uz nākamo gadu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" apbalvošanas ceremonija tiek pārcelta uz nākamo gadu, kad tā notiks no 24. februāra līdz 27. februārim.

Balvas pārstāve Marta Bite pavēstīja, ka rīkotāji gaidīs iespēju atgriezties kinoteātrī uz Covid-19 drošu notikumu, kad varēs pulcēties, lai "svinētu Latvijas kino sasniegumus". Bite akcentēja, ka jau pagājušajā gadā balvas rīkotāji bija spiesti atcelt filmu seansus, rīkot ceremoniju bez skatītājiem zālē, bez iespējas tikties filmu nozares profesionāļiem, taču tikšanās esot "tikpat būtisks šī pasākuma elements kā filmu izvērtēšana".

"Vēlamies, lai arī skatītājiem ir iespēja noskatīties nominētās filmas, jo tā ir aizraujošāk sekot līdzi balvu pasniegšanai. Noslēguma ceremonijas norise digitālajā vidē ir iespējama, taču tā nav mūsu prioritāte, tāpēc "Lielais Kristaps" ir pārcelts, līdz varēsim to rīkot vismaz "zaļajā režīmā"," lēmumu komentēja balvas producente.

2021. gadā Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" atlases komisijas darbs ir noslēdzies un preses konferencē 6.oktobrī tika izziņots balvām nominēto filmu un kinoprofesionāļu saraksts. Nacionālās kino balvas norise bija plānota no 11.novembra ar noslēguma ceremoniju 14.novembrī.

Balva "Lielais Kristaps" iedibināta 1977. gadā, savukārt balvas tradicionālā norises forma ir festivāls, kas ietver balvām nominēto filmu skates, jaunu filmu pirmizrādes, autoru tikšanās ar skatītājiem, diskusijas par filmu nozarei būtiskiem jautājumiem un tamlīdzīgi.

Līdz ar 21. gadsimta sākumu atbildību par "Lielā Kristapa" rīkošanu saglabājusi Latvijas Kinematogrāfistu savienība (LKS), ar nelielu pārtraukumu no 2005. līdz 2009. gadam, kad festivālu rīkoja Nacionālais kino centrs (NKC). Kopš 2012. gada Nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps" atkal rīko LKS sadarbībā ar NKC un Kultūras ministriju. Pasākumu atbalsta arī Rīgas dome.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu