Mičerevskis Saeimā vāc parakstus Pavļuta demisijas pieprasījumam (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Pārmetot veselības ministram Danielam Pavļutam (AP) neizdarību Covid-19 krīzē, Saeimas deputāts Māris Mičerevskis aicina Pavļutu atkāpties no amata, kā arī vāc parakstus ministra demisijas pieprasījumam.

Politiķis tviterī publicētajā ierakstā norāda, ka brīvdienās kopā ar deputātu Didzi Šmitu sāka vākt parakstus Pavļuta demisijas pieprasīšanai.

Mičerevskis aģentūrai LETA pastāstīja, ka pašlaik ir savākti gandrīz visi nepieciešamie paraksti un, visticamāk, šodien varētu tikt iesniegti Saeimā. Politiķis pastāstīja, ka viņa un Šmita aicinājumam parakstīties esot atsaukušies vairāki Zaļo un zemnieku savienības deputāti.

Mičerevska uzstādījums ir, ka šo pieprasījumu nevajadzētu parakstīt tiem deputātiem, kuri sabiedrībā tiek uztverti kā antivakseri. Politiķis pieļāva, ka atbilstoši Saeimas Kārtības rullim vēl topošais Pavļuta demisijas pieprasījums varētu tikt skatīts Saeimas sēdē nākamnedēļ.

"Es aicinu Danielu Pavļutu demisionēt, un viņa vietā par ministru no partiju apvienības "Attīstībai/Par!" varētu kļūt Andris Skride, kurš ir ārsts, profesionālis, (..) ar autoritāti ārstu vidū," tviterī publicētajā ierakstā pauž Mičerevskis.

Mičerevskis norāda, ka Pavļuta dēļ iepriekš nepieņēma Saeimas deputāta mandātu, lai Pavļuts varētu "nodoties ministra pienākumiem" un viņam nevajadzētu Mičerevska dēļ darbu apvienot ar ministra amatu.

Politiķis pauž, ka "diemžēl situācija nav uzlabojusies", jo vēl pirms Pavļuta laika notikusī "izgāztā vakcīnu iepirkuma" izmeklēšana "ne ar ko nebeidzās". Vakcinēšanās pret Covid-19 procesā esam starp pēdējiem Eiropas Savienībā, norāda deputāts.

Mičerevskis akcentē vakcinēšanās reklāmas kampaņas neefektivitāti, "luksofora principa" pilnvērtīgu neieviešanu, slimnīcu kapacitātes nekāpināšanu. Viņš arī norāda, ka, ja pārējā valdība nav klausījusies, tad Pavļuts būtu varējis atkāpties. "Tagad mēs esam situācijā, kad tiek domāts par mediķu mobilizāciju, kurai neatsaucoties, mediķiem draudēs kriminālatbildība," norāda deputāts.

Parlamentārieša ieskatā, veselības ministrs neesot ieklausījies mediķu teiktajā, tāpat neesot sasniegti Pavļuta "piesauktie" vakcinēšanas mērķi. Politiķis arī norāda, ka slimnīcas nav gatavas saslimušo skaitam un esam pirmajā vietā pasaulē pēc saslimstības apmēra.

Mičerevskis kritizē veselības ministru par to, ka viņš "aizvaino ārstus un nodarbojas ar sevis reklamēšanu, apzvanot cilvēkus, kuri nav vakcinējušies". Politiķis norāda, ka tas ir par vēlu, kā arī akcentē, ka ar stingrajiem ierobežojumiem ir piekrāpti tie, kuri apzinīgi vakcinējās.

Politiķis arī norāda, ka kopā ar viņa prasīto Pavļuta demisiju būtu jānomainās arī tiem Latvijas ārstu biedrības vadības pārstāvjiem, kuri apšaubīja vakcinēšanos.

Kā ziņots, Mičerevskis uz 13.Saeimu kandidēja no "Attīstībai/Par!" saraksta, taču vēlāk izstājās no tajā ietilpstošās partijas "Latvijas attīstībai" norādot, ka tā tiekot nelikumīgi finansēta. LA pārstāvji šo apsūdzību noliedz.

Jau vēstīts, ka, ņemot vērā Veselības ministrijas ilgstoši pieļautās kļūdas krīzes vadībā un plānoto mediķu mobilizācijas izsludināšanu, LĀB pieprasa veselības ministra Pavļuta demisiju, aģentūru LETA informēja LĀB pārstāve Evija Ansonska.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu