Karaliskais tituls un greznība pret vidusslāņa dzīvi. Kāda nākotne sagaida Japānas "Meganu un Hariju"? (1)

Foto: AFP / Scanpix
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Otrdien, 26. oktobrī, četrus gadus pēc paziņošanas par saderināšanos ar savu augstskolas sirdsāķīti Kei Komuro apprecējusies Japānas princese Mako, tādējādi zaudējot karalisko titulu. Par jaunlaulāto nākotnes plāniem vēsta portāls "Vice".

Mako un Kei Kumuro kāzas sākotnēji bija plānotas jau pirms trim gadiem, taču gaismā nāca ar naudas jautājumiem saistīts strīds, kurā iesaistīta Kumuro māte, - nebija skaidrs, vai viņa no sava bijušā līgavaiņa saņēmusi aizdevumu, vai arī dāvinājumu, kas lika apšaubīt arī princeses līgavaiņa patiesos nodomus.

Plašsaziņas līdzekļu intensīvā pārbaude ne tikai aizkavēja viņu laulību, bet arī veicināja Mako posttraumatiskā stresa sindromu. Pārī gadiem valdīja nenoteiktība, taču jau dažas stundas pēc oficiālo laulības dokumentu parakstīšanas pāris atklāja savu nodomu pamest Japānu.

"Mēs sāksim jaunu dzīvi kopā. Lai gan mēs piedzīvosim dažāda veida grūtības, mēs vēlamies apvienot savus spēkus un iet šo ceļu kopā — kā to esam darījuši līdz šim," sacīja Mako.

Pēc atvainošanās par "nepatikšanām", kas radušās saistībā ar viņu laulību, Kei turpināja pateikties tiem, kas atbalstīja pāri. "Iemesls, kāpēc es vēlējos saistīt savu nākotni ar Mako, ir viņa un līdzcilvēki, kas mūs ir atbalstījuši," sacīja 30 gadus vecais vīrietis.

Foto: SIPA/Scanpix

Lai apprecētos ar savu augstskolas simpātiju, Mako ir atteikusies no sava karaliskā titula un visām ar to saistītajām priekšrocībām, piemēram, ekskluzīvu kultūras pasākumu apmeklēšanu. Arī iespējamie nākotnes Mako bērni netiks uzskatīti par imperatora ģimeni. Tāpat viņa noraidījusi kompensāciju 1,4 miljonu dolāru apmērā, kas viņai pienācās, karalisko ģimeni pametot.

Jaunlaulātie paziņoja, ka plāno kopā iekārtot siltu un omulīgu māju, lai gan Mako atklāja, ka joprojām ir nobažījusies, ka negācijas turpināsies.

Tāpat Mako sacīja, ka viņas garīgā veselība nav pilnībā atguvusies no negatīvā atspoguļojuma presē, lai gan vīrs viņu visu laiku ir atbalstījis. 

Komuro kungs piebilda, ka mīl Mako, un vēlas pavadīt savu dzīvi kopā ar viņu.

"Es mīlu Mako. Mums ir tikai viena dzīve, un es vēlos, lai mēs to pavadītu kopā ar to, kuru mīlam," sacīja Komuro.

"Es jūtos ļoti skumji, ka Mako ir jutusies kā garīgi, tā arī fiziski slikti nepatiesu apsūdzību dēļ."

Lai gan jaunlaulātie neprecizēja, kur viņi dzīvos, Japānas raidorganizācija "NHK" ziņoja, ka, pirms pārcelšanās uz Ņujorku, abi kopā ievāksies dzīvoklī Tokijā. Raidorganizācija piebilda, ka abi dzīvos vienas guļamistabas dzīvoklī un abiem būs jāstrādā, lai sevi finansiāli uzturētu. Mako iepriekš dzīvoja imperatora rezidencē Tokijā.

Atbildot uz jautājumiem, vai sagaidāma televīzijas intervija, kādu sniedza Saseksas hercogiene Megana, bijusī princese sacīja, ka neplāno to darīt, un atklāja, ka jutās "bēdīga", ka viņas saderināšanās Japānas medijos tika atspoguļota kā skandāls.

"Domāju, ka iemesls, kāpēc mūsu saderināšanās tika vērtēta tik pretrunīgi, ir tāpēc, ka nepatiesa informācija tika uztverta kā neapstrīdams fakts, un šīs baumas tika izplatītas tālāk. Šī bija sāpīga, skumja un pat biedējoša pieredze," sacīja Mako.

Arī Komuro ir pakļauts sabiedrības spiedienam, kopš tika paziņots par viņa attiecībām ar Mako. Nesen princeses izredzētais tika kritizēts par zirgastē savāktajiem matiem, atgriežoties Japānā.

Daži laikraksti un sociālo mediju lietotāji uzskatīja, ka šāda frizūra ir nepiedienīga kādam, kas vēlas precēties ar princesi.

Foto: AFP / Scanpix

Bet pāri visam pāris izvēlējās mīlestību. "Viņš ir neaizvietojams," sacīja bijusī princese, tagad Mako Komuro.

Portāls "Apollo.lv" jau ziņoja, ka pāris iepazinās 2012. gadā, kopā studējot Tokijas Starptautiskajā kristiešu universitātē. Pēc pieciem gadiem viņi saderinājās.

Japānas likumi paredz, ka imperatora ģimenes sievietēm jāatsakās no titula, ja tās iziet pie vīra no "vienkāršajām" aprindām.

Mako ir jau otrā jaunās paaudzes Japānas princese, kura mīlestības dēļ atteikusies no titula. 2018. gadā princese Ajako izgāja pie vīra - kuģniecības uzņēmuma darbinieka bez aristokrātiskas izcelsmes. Parakstot dokumentus par laulību, Ajako zaudēja princeses titulu un turpmāk izmanto vārdu Ajako Morija.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu