Kuldīgas slimnīcā ārstējas trīsgadīgs Covid-19 pacients (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Palāta Vidzemes slimnīcā.
Palāta Vidzemes slimnīcā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Kuldīgas slimnīcā pagaidām atvērtas desmit Covid-19 gultas, taču jau šodien ārstējas 12 Covid-19 pacienti. Viņu vidū vidēji smagu slimības gaitu ārstē arī trīs gadus vecam bērnam, vēsta raidījums "Panorāma".

Ciešas plēvju sienas atdala koronavīrusa skarto pacientu palātas no pārējās nodaļas. Pirmajā Covid-19 vilnī Ēriks Vidžups vēl studēja medicīnu. Tagad ir ārsts un ārstē Covid-19 skartos.

"Pagaidām nāk caur uzņemšanu paši, tests ir pozitīvs, bet to kontaktu noliedz. Ir mazāk skābekļa, plaušās ir aizēnojums. (..) Jebkurš ir uztraukts, kas ar šādu diagnozi ienāk. Ir, ir sabijušies," sacīja Vidžups.

Viņš brīdināja, ka šobrīd inficēties iespējams jebkur. Bet pote drošību dos tikai pēc kāda laika. Kopš pilsētas slimnīcā ievietoti Covid-19 pacienti, vīrusa esamību pat visšaubīgākie kuldīdznieki vairs neapšauba.

"Tas ir labs arguments, un, braucot pāri Ventas tiltam, bija prieks redzēt rindu uz busiņu, uz vakcināciju. Pie tās saslimstības, kas ir šobrīd, visur var [inficēties]. Un arī imūnā atbilde nebūs uzreiz, paies divas nedēļas," norādīja mediķis.

Slimnīcā nolemts neslēgt nodaļas, bet tajās izveidot izolatorus, lai varētu palīdzēt gan hroniski slimajiem, gan Covid-19 skartajiem. "Tas nav epidemioloģiski ļoti droši, bet tas ir vienīgais variants, kā pastāvēt," vērtēja Vidžups.

Slimnīcā ir 105 gultas, 10 no tām atvēlētas Covid-19 pacientiem. Taču ar to jau šodien ir par maz.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu