Lietuvā pensionāre ar šalli nosmacē savu vīru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ruslan Huzau/Shutterstock

27. oktobrī Kauņas apgabaltiesa piesprieda sodu 79 gadus vecajai Laimutei Terēzei Daunienei, kura pagājušajā gadā tika atzīta par vainīgu savā smagi slimā dzīvesbiedra nogalināšanā, teikts Kauņas rajona tiesas paziņojumā presei. Sieviete savu vīru nosmacējusi ar šalli, vēsta medijs LRT.

Tiesas laikā apsūdzētā savu vainu nenoliedza. Sieviete apliecināja, ka viņas vīrs bijis slims apmēram septiņus gadus. Pēdējā mēneša laikā viņš gandrīz nav staigājis, visu dienu viņš pavadījis gultā.

Tiesas sēdē viņa paskaidroja, ka laulātajam ap kaklu apsējusi šalli, tādējādi vīrieti nosmacējot.

Viņa paskaidroja, ka ir grūtības ar aprūpi, taču nevarēja teikt, ka ir ļoti nogurusi, jo ir saņēmusi nepieciešamo aprūpes palīdzību. Sieviete nevarēja izskaidrot, kāpēc viņa nogalinājusi savu dzīvesbiedru.

Tiesnešu kolēģija, izvērtējot apsūdzētās un liecinieku liecības, notikuma vietas apskates protokolā un eksperta slēdzienā fiksētos datus, citus tiesas sēdē pārbaudītos pierādījumus, viennozīmīgi konstatēja, ka sieviete 2020.gada 1. septembrī žņaugusi savu vīru.

Viņa pati atzina, ka pēc notikušā zvanījusī meitai. Par ģimenes locekļa slepkavību Lietuvā var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no 8 līdz 20 gadiem vai uz mūža ieslodzījumu.

"Lai arī pirms nozieguma izdarīšanas apsūdzētās ģimenē dzīve nebija viegla, jo laulātais slimoja aptuveni septiņus gadus, nozieguma izdarīšanas brīdī viņam bija 78 gadi, pārim bija labas attiecības."

Sievietei par nodarīto noziegumu piespriesta minimālā brīvības atņemšana. Viņa sodīta ar brīvības atņemšanu uz 8 gadiem, kas viņai būs jāizcieš audzināšanas iestādē. Sodu var pārsūdzēt tiesā 20 dienu laikā no tā publicēšanas dienas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu