"Man prātā ir slepkavība." Džošua skaidro, kā uzvarēt Oleksandru Usiku (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks pret Entoniju Džošua
Oleksandrs Usiks pret Entoniju Džošua Foto: AP/Scanpix

Britu supersmagā svara bokseris Entonijs Džošua sarunā ar "iFL TV" izklāstīja, kā viņš otrajā cīņā varētu uzveikt ukraini Oleksandru Usiku.

Džošua septembra beigās negaidīti piekāpās ukraiņu bokserim Oleksandram Usikam, zaudējot sev piederošās Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas.

Pēc cīņas daudzi eksperti britam pārmeta viņa pasivitāti un auguma pārsvara neizmantošanu. Džošua gan šajā jautājumā ir atšķirīgs viedoklis.

"[Treniņnometnē] strādāju pie vairākiem boksēšanās elementiem. Gribēju panākt, ka pirmajā raundā varu boksēties tāpat kā 12 un iemācīties labāk izvairīties no sitieniem," sacīja brits.

Bokseris arī norādīja, ka šajā cīņā, neskatoties uz tās augstajām likmēm, viņš vēlējies izmēģināt ko citu: "Acīmredzamais risinājums bija doties ringā un izmantot manas dabīgās priekšrocības. Bet pēc zināma laika savā karjerā atskārtu, ka gribu atkāpties no tā, kas man ir dabas dots un uzlabot aspektus, kuros esmu vājāks."

Tāpat Džošua arī noliedza, ka sagatavošanās procesā pavadītais laiks tika izniekots, jo viņš cīņu zaudēja. Brits uzskata, ka arī no šī zaudējuma viņš ir ieguvis daudz jauna, piebilstot: "Cīņas veido [bokseru] stili. Es šoreiz neizvēlējos pareizo stilu."

Uzreiz pēc zaudējuma Džošua nometne paziņoja, ka izmantos cīņas līgumā iekļauto punktu par revanša dueli. 

Protams, Džošua arī tika uzdots jautājums, ko tad viņš nākamajā duelī var izdarīt citādāk, lai izcīnītu uzvaru?

Džošua atbildēja, ka ir noskaņots ļoti kaujinieciski: "Man prātā ir slepkavība un karš. Vēlos iziet ringā un nodarīt viņam pāri, atņemt dvēseli un novest tik tālu, ka viņš ir gatavs padoties. Tas ir boksa pašā pamatā."

Britu bokseris norādīja, ka nākamajā cīņā uzveru cer panākt ar stratēģiju, ko viņam, visticamāk, vajadzēja izmantot jau pirmajā cīņā.

"Ja tu cilvēkiem konstanti sit un turpini izdarīt konstantu spiedienu, tad viņi sapratīs, ka tu nekur nepazudīsi un esi gatavs palikt cīņā, lai uzvarētu," sacīja Džošua.

Neskatoties uz to, ka otrajai cīņai pret Usiku britu bokseris pieies ar pavisam citu attieksmi, viņš nobeigumā tik un tā piebilda, ka klausīs cīņas plānam, ko būs sagatavojuši treneri. Šeit jāpiebilst, ka Džošua vēl sadarbību ar līdzšinējiem treneriem nav pārtraucis, bet ārzemju mediji ziņo, ka viņš izskatot pieejamās opcijas.

31 gadu vecais Džošua profesionālajā boksā aizvadījis 26 cīņas, no kurām uzvarējis 24, 22 no tām ar nokautu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu