Fūrmanis: LĀB vadītājai būtu jāatkāpjas no amata (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilze Aizsilniece.
Ilze Aizsilniece. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas ārstu biedrība Veselības ministram Danielam Pavļutam (AP) pārmet ilgstoši pieļautās kļūdas krīzes vadībā un plānoto mediķu mobilizācijas izsludināšanu – par ko mediķu vidū nav īsti skaidrības. Tajā pašā laikā Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) vadītāja Ilze Aizsilniece jau iepriekš kritizēta par savu darbību Covid-19 krīzes apkarošanā. LĀB viceprezidents Roberts Fūrmanis TV3 Ziņām atklāja, ka, viņaprāt, vadītājai būtu jāatkāpjas no amata.

Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents Roberts Fūrmanis TV3 Ziņām norādīja, ka, viņaprāt, biedrības vadītājai Ilzei Aizsilniecei būtu jāatkāpjas no amata.

"Kritiku esam sadzirdējuši, satraucošas ziņas ir saņemtas pietiekoši daudz un nav pieņemama situācija, kad bez pamatojuma kāda persona tiek aicināta nevakcinēties," norādīja Fūrmanis.

Tāpat šodien, 27. oktobrī, notikusi LĀB saruna ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV). Fūrmanis norāda, ka premjers biedrību uzklausījis, bet nekādi konkrēti lēmumi nav tikuši pieņemti.

Kaut arī kritika izteikta visai valdībai, Fūrmanis norāda, ka "kapteini nost nedzen". Viņš akcentēja, ka šobrīd tiek pieprasīta tikai Veselības ministra demisija.

Vaicāts par to, kurš varētu būt potenciālais Veselības ministrs gadījumā, ja tiek izpildīts LĀB pieprasījums, Fūrmanis atturējās sniegt kādus komentārus.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā Veselības ministrijas (VM) ilgstoši pieļautās kļūdas krīzes vadībā un plānoto mediķu mobilizācijas izsludināšanu, Latvijas Ārstu biedrība pieprasījusi veselības ministra Daniela Pavļuta demisiju.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu