"Šoreiz gan viss." Grupa "ABBA" paziņo, ka šķiras uz visiem laikiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ABBA
ABBA Foto: publicitātes

Neskatoties uz jaunu mūzikas albumu un koncerttūri, leģendārā grupa "ABBA" paziņojuši par šķiršanos, vēsta portāls "New York Post".

"Šis ir viss," 74 gadus vecais supergrupas dalībnieks Benijs Andersons sacīja laikrakstam "The Guardian", vienlaikus pieminot grupas tik ļoti gaidīto atkalapvienošanos pēc 40 gadu pauzes, kā arī to, cik brīnišķīgi bija atkal kopā muzicēt un kā viņi plāno to nekad vairs nedarīt.

Šī otrā šķiršanās atšķiras no tās, ko grupa piedzīvoja 1982. gadā: šī ir draudzīga (pirmajā bija iesaistīta arī laulību šķiršana), bet tomēr šķiršanās uz visiem laikiem. 

"Es nebiju teicis, ka "ABBA" nekad vairs neuzstāsies. Bet es varu jums tagad pateikt: šoreiz gan viss," paziņoja Benijs Andersons.

Atgādinām, ka grupai "ABBA" top arī jauns studijas albums un "revolucionārs" koncertšovs "ABBA: Voyage", kurā dalībnieki uz skatuves būs redzami digitālā formātā - tādi, kā izskatījās 1979. gadā. Četrus digitālos tēlus pavadīs desmit pavadošie mūziķi.

"ABBA" tika izveidota 1972. gadā. Popularitāti tā ieguva 1974. gadā, kad dziesma "Waterloo" ieņēma pirmo vietu Eirovīzijas dziesmu konkursā. Savas darbības laikā grupa izdevusi astoņus studijas albumus, no kuriem pēdējais - "The Visitors" - iznāca 1981. gadā. Lai arī mūziķi nebija oficiāli paziņojuši par grupas izjukšanu, tiek uzskatīts, ka tā vairs neeksistē kopš 1983. gada. Pēdējo reizi "ABBA" uzstājās 1982. gada decembrī, bet jau nākamajā gadā mūziķi pievērsās solokarjerām.

Atgādinām, ka 2016. gadā "ABBA" dalībnieki Stokholmā apvienojās kopīgā pasākumā un kopīgā foto par godu Bjerna Ulveusa (Björn Ulvaeus) jaunā restorāna atklāšanai. Šāda apvienošanās notika pirmo reizi pēdējo astoņu gadu laikā. Restorāna atklāšanā bija abas "ABBAs" bijušās dziedātājas Annifrīda Lingstada (Anni-Frid Lyngstad) un Agnēta Fēltskoga (Agnetha Fältskog), Benijs Andersons (Benny Andersson) un, protams, pats restorāna ar nosaukumu "Mama Mia! The Party" īpašnieks Bjerns.

Visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 400 miljoni grupas albumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu