"Putina pavārs" sūdz tiesā Navaļnija līdzgaitnieci Soboļu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Korupcijas apkarošanas fonda juriste Ļubova Soboļa, Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs
Korupcijas apkarošanas fonda juriste Ļubova Soboļa, Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs Foto: REUTERS/Evgenia Novozhenina, REUTERS/Shamil Zhumatov/File Photo

Pret Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieci Ļubovu Soboļu ierosināta jauna krimināllieta pēc Krievijas oligarha Jevgeņija Prigožina iesnieguma, ziņo medijs "Meduza".

Par Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavāru nereti dēvētais uzņēmējs Prigožins apsūdz Soboļu viņa apmelošanā saistībā ar Soboļas izteikumiem, ka Prigožina struktūras vainojamas uzbrukumā Soboļas vīram 2016.gadā.

Par jaunas krimināllietas ierosināšanu informējis Prigožinam piederošais uzņēmums "Konkord". Krievijas varas iestādes par lietas sākšanu oficiāli vēl nav paziņojušas.

Kopš šā gada sākuma Soboļa notiesāta divās citās krimināllietās. Aprīlī viņai tika piespriests nosacīts piespiedu darbs uz gadu lietā par "nelikumīgu iekļūšanu mājoklī". Savukārt augustā viņai tika piemērota brīvības ierobežošana uz pusotru gadu tā dēvētajā sanitārajā lietā.

Neilgi pēc otrā sprieduma publiskošanas Soboļa pameta Krieviju. 20.oktobrī Krievijas Iekšlietu ministrija izsludināja Soboļu meklēšanās.

Prigožins jau iepriekš vairākas reizes vērsies tiesā pret Soboļu par viņa cieņas un goda aizskaršanu. Šajās lietās par labu Prigožinam no Soboļas piedzīti vairāki miljoni rubļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu