"Sitīšot tepat uz Blaumaņa ielas." Aivis Ceriņš saņēmis draudus no Covid-19 vakcinācijas pretiniekiem (54)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aivis Ceriņš
Aivis Ceriņš Foto: Zane Bitere/LETA

TV24 raidījuma "Preses klubs" vadītājs, divu bērnu tētis Aivis Ceriņš atklāj, ka regulāri saņem draudus no Covid-19 vakcinācijas pretiniekiem.

"Pēdējā gada laikā esmu saņēmis draudus par piekaušanu, izrēķināšanos. Sievu [Leldi Ceriņu, TV personību - red.] grūtniecības laikā un šodien aicina nosprāgt. Iesniegumi rakstīti VP [Valsts policijai]. Visi atmesti atpakaļ," 18. oktobrī vietnē "Twitter" rakstīja Ceriņš. 

Dienu vēlāk, reaģējot uz VP priekšnieka Armanda Ruka pausto, ka "ir nepieļaujami un nepieņemami, ka tiek apdraudētas un dažādi reālajā un virtuālā vidē aizskartas, vajātas personas, īpaši tās, kas cīnās ar Covid-19 pandēmijas krīzi. Personām, kas to dara, ir jārēķinās ar atbildību par šādām izpausmēm", Ceriņš pauda prieku, šis jautājums ir sakustējies, un uzsvēra: 

"Jāatceras, ka mēs taču neesam viens otram nekāds ienaidnieks. Mērķis taču visiem viens - tikt pēc iespējas ātrāk ar vīrusu galā."

Savukārt žurnālam "Kas Jauns?" Ceriņš pastāstīja par diviem konkrētiem gadījumiem, kad saņēmis draudus. Viņš teic, ka darbā bieži vien nācies sastapties ar naidīgiem viedokļiem, taču beidzamajā laikā tiekot piesolīta fiziska izrēķināšanās. 

"Tie nāca no konkrēta cilvēka, no konkrētas mājas tepat netālu no mūsu darbavietas Blaumaņa ielā. Draudēja, lai es neizmantotu tādus terminus kā "antivakseris" un ka par to es "dabūšu pa muti". Sitīšot tepat uz Blaumaņa ielas, sagaidīšot mani pēc darba! Par to es arī uzrakstīju svaigāko iesniegumu policijai, taču kārtības sargi man atbildēja, ka nav pamata ierosināt lietu," saka Ceriņš.

Taču jau pavasarī Ceriņš vērsās ar iesniegumu policijā pēc tam, kad "kāda labi zināma sabiedrības kārtību graujoša cilvēka kompānija" gaidījusi Aivi pie darba. "Viņi apzināti pārkāpa likumu, vienkārši provocējot un gaidot, ka kāds viņiem uzbruks, lai pēc tam teiktu – redz, mums dara pāri!

Ar ko tas viss beidzās? Viņš uzrakstīja iesniegumu policijai, ka es esot viņam uzbrucis! Bet tajā pašā vakarā tiešraidē savā sociālajā kontā teica, ka man vajag pārgriezt rīkli, ka mana sieva ir kuce, bet bērns – smerdelis.

To viņš teica gan tiešraidē, gan vēlāk sūtīja līdzīgu saturu arī privāti vēstulē,” tā Ceriņš, piebilstot: "Es nebaidos tik daudz par sevi, kā par savu ģimeni. Man ir divi mazi bērni. Un, ja kāds tomēr pārgriezīs man rīkli, kā tika draudēts, kas tad parūpēsies par maniem bērniem?"

Iespējams, Ceriņam draudus izteicis tas pats vīrietis, par kuru VP sākusi resorisko pārbaudi saistībā ar video, kurā redzama agresīva rīcība pret Saeimas deputātu Juri Pūci (AP) uz ielas Vecrīgā. Tas noprotams pēc Ceriņa ieraksta vietnē "Twitter", kur viņš raksta: "No manis par šo konkrēto ir bijis viens iesniegums."

Komentāri (54)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu