Skip to footer
Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Salāti ar ceptu ķirbi, bietēm un fetas sieru

Raksta foto

Klasiskajai kombinācijai pievienojas rudens vēstnesis - ķirbis.

Sastāvdaļas (4-6 personām):

  • 4 nelielas bietes
  • 1 mazs ķirbis (~300 g)
  • 200 g fetas siera
  • dažas saujas svaigu spinātu lapu (var aizstāt vai sajaukt uz pusi ar rukolu)
  • 3-4 ēdk. ķirbju sēklu, viegli apgrauzdētu
  • olīveļļa (vislabāk izmantot Extra Virgin - pirmā spieduma olīveļļu)
  • 1 tējk. kaltēta timiāna
  • 2 ēdk. balzametiķa
  • sāls un melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

Bietes un ķirbi nomazgā, notīra un sagriež nelielos kubiņos. Dārzeņus apslaka ar ēdamkaroti olīveļļas, timiānu, sāli un pipariem; cep līdz 180 °C sakarsētā krāsnī aptuveni 30 minūtes, līdz dārzeņi ir gatavi. Nedaudz atdzesē. Zaļās lapas samaisa ar dažām ēdk. olīveļļas, balzametiķi, sāli un pipariem, pievieno ķirbi un bietes, viegli samaisa. Virsū liek sagrieztus fetas siera gabalus, pārkaisa ar ķirbju sēklām un pasniedz.

Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu