/nginx/o/2021/10/29/14172542t1h11c5.jpg)
Klasiskajai kombinācijai pievienojas rudens vēstnesis - ķirbis.
Sastāvdaļas (4-6 personām):
- 4 nelielas bietes
- 1 mazs ķirbis (~300 g)
- 200 g fetas siera
- dažas saujas svaigu spinātu lapu (var aizstāt vai sajaukt uz pusi ar rukolu)
- 3-4 ēdk. ķirbju sēklu, viegli apgrauzdētu
- olīveļļa (vislabāk izmantot Extra Virgin - pirmā spieduma olīveļļu)
- 1 tējk. kaltēta timiāna
- 2 ēdk. balzametiķa
- sāls un melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
Bietes un ķirbi nomazgā, notīra un sagriež nelielos kubiņos. Dārzeņus apslaka ar ēdamkaroti olīveļļas, timiānu, sāli un pipariem; cep līdz 180 °C sakarsētā krāsnī aptuveni 30 minūtes, līdz dārzeņi ir gatavi. Nedaudz atdzesē. Zaļās lapas samaisa ar dažām ēdk. olīveļļas, balzametiķi, sāli un pipariem, pievieno ķirbi un bietes, viegli samaisa. Virsū liek sagrieztus fetas siera gabalus, pārkaisa ar ķirbju sēklām un pasniedz.