/nginx/o/2021/10/29/14172548t1h0f3b.jpg)
Sātīgi un garšīgi!
Sastāvdaļas (4-6 personām):
- 1 sviesta ķirbis (500 - 600 g), nomizots un sagriezts mazos gabaliņos
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 neliels sīpols
- rafinēta augu eļļa cepšanai (olīveļļa, rapšu vai saulespuķu)
- 3-4 ēdk. krēmsiera (svaigā siera)
- dažas šķēles cūkgaļas cauraudzīša
- 400 g pilngraudu pastas (jebkuras formas - spaghetti, penne u.c.)
- muskatrieksts, sāls un melnie pipari
- rīvēts parmezāna siers
Pagatavošana
Cauraudzi sagriež mazos gabaliņos un apcep uz sausās pannas, līdz gabaliņi ir kraukšķīgi. Noņem no pannas un liek uz papīra dvieļa (tas uzsūks liekos taukus).
Lielā pannā apcep sīpolus un ķiplokus, sagrieztus mazos gabaliņos, līdz dārzeņi ir zeltaini. Pievieno sagrieztu ķirbi, samaisa un apcep. Tad pielej nedaudz ūdens, pievieno sāli un piparus, pannai uzliek vāku un sautē, laiku pa laikam apmaisot, līdz ķirbis ir ļoti mīksts.
Lielā katlā uzvāra ūdeni un gatavo pastu (vāra 1 min mazāk, nekā norādīts uz iepakojuma).
Apceptus dārzeņus kopā ar 1 glāzi ūdens, kurā tiek vārīta pasta, sablendē viendabīgā, krēmīgā biezenī. Izlej biezeni atpakaļ pannā, pievieno krēmsieru un šķipsniņu malta muskatrieksta, uzvāra. Mērcē liek pastu, labi samaisa un patur uz uguns vēl kādu minūti.
Kārto pastu uz šķīvjiem, pārkaisot ar cauraudzi un parmezāna sieru.