/nginx/o/2021/10/29/14172611t1hea41.jpg)
Uz kārā zoba...
Sastāvdaļas (10-12 gabaliņi)
- 120 g rafinētas rapšu eļļas
- 140 g brūnā cukura (var izmantot arī baltu)
- 1 tējk. vaniļas cukura
- 1 ola
- 200 g ķirbju biezeņa*
- ~100 g sakapātu riekstu (valriekstu, lazdu, mandeļu vai citu, var pievienot arī rozīnes)
- 150 g kviešu miltu (100 g augstākā labuma + 50 g pilngraudu)
- šķipsniņa sāls
- 1 tējk. maltā kanēļa
- 1/2 tējk. maltā muskatrieksta
- 1/2 tējk. cepamā pulvera
Pagatavošana
1) Ietauko cepampannu (20 cm diametrā) un izklāj pamatni ar cepampapīru. Krāsni sakarsē līdz 180 °C.
2) Bļodā sajauc miltus, garšvielas, vaniļas cukuru, sāli un cepamo pulveri.
3) Citā bļodā sajauc eļļu, cukuru.
4) Pievieno olu un labi samaisi.
5) Pievieno pusi ķirbju biezeņa, tad pusi miltu maisījuma, tad atkal ķirbi un miltus.
6) Iemaisi riekstus.
7) Ielej masu cepampannā un cep ~40 minūtes, pārbaudot ar kociņu. Kad kūka ir gatava, iedurot tās vidū, kociņam jābūt sausam. Kūku pirms pasniegšanas atdzesē.
* Ķirbju biezeni var nopirkt veikalā vai ļoti vienkārši pagatavot mājās. Palielus ķirbja gabalus (~300-400 g) ar mizu liec līdz 160 °C sakarsētajā cepeškrāsnī, ar mīkstumu uz leju, uz pannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Cep apmēram 1 stundu, pārbaudot ar dakšiņu - ja ķirbis ir mīksts, tad ir gatavs. Ķirbi atdzesē un sablendē.