Rīgas Krievu teātris un Imanta Ziedoņa fonds personīgi zvanīs senoriem par vakcināciju pret Covid-19

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas Krievu teātris un Imanta Ziedoņa fonds personīgi zvanīs senoriem par vakcināciju pret Covid-19, mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstīja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis. 

"No sirds paldies visiem par iesaisti! Rīgas senioru apzvanīšanu par vakcinēšanos veiks arī Rīgas Krievu teātris un Imanta Ziedoņa fonds darbinieki! Mājsēdes laikā iesaistīsies arī Rīgas pašvaldības bibliotēku un kultūras iestāžu darbinieki. Sarunas notiek arī ar citām iestādēm," vēsta Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

Šodien tika atklāta kampaau "Palīdzi sev. Palīdzi citiem", kuras mērķis ir iesaistīt dažādas senioru organizācijas un arī individuālus seniorus vakcinācijas pret Covid-19 popularizēšanā šaubīgo senioru vidū.

Kampaņu veidos brīvprātīgo kustība "#vieglipalīdzēt" un Latvijas seniori.

Kampaņas gaitā sadarbībā ar Latvijas Pensionāru federāciju un lokālām senioru organizācijām tiks skaidrota vakcinācijas pret Covid-19 nepieciešamība, apzinot šaubīgos vai neizlēmīgos seniorus dažādos reģionos, novados, pilsētās un ciematos.

Kampaņas "Palīdzi sev. Palīdzi citiem" atklāšanu varēs skatīties "#vieglipalīdzēt" "Facebook" lapā. Kampaņas atklāšanas pasākumu vadīs žurnālists Aidis Tomsons, bet uzrunas teiks veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) un Latvijas Pensionāru federācijas vadītāja Aija Barča.

Atklāšanas pasākumā psiholoģe Diāna Zande pastāstīs par to, kā cieņpilni iedrošināt līdzcilvēkus vakcinēties un kā konstruktīvi uztvert kritiku, savukārt "#vieglipalīdzēt" pārstāvji iepazīstinās interesentus ar kampaņas praktiskajām detaļām.

Iedrošinājumu iesaistīties kampaņā sniegs arī viens no tās labās gribas vēstniekiem profesors, gastroenterologs Anatolijs Danilāns.

Barča akcentējusi, ka viņas pārstāvētā organizācija atbalsta katra cilvēka brīvu izvēli, vienlaikus aicinot arī ieklausīties savos ārstējošajos un ģimenes ārstos, kāpēc ir jāvakcinējas.

"Šajā kampaņā iedrošināsim arī citus seniorus vērsties pie saviem ģimenes ārstiem un vakcinēties," norāda Latvijas Pensionāru federācijas vadītāja.

Kampaņa "Palīdzi sev. Palīdzi citiem" ilgs līdz 15.novembrim un noslēgsies ar svinīgu ceremoniju tiešsaistē valsts svētku priekšvakarā - 17.novembrī. Paredzēta arī aktīvāko senioru organizāciju un senioru apbalvošana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu