Cīnoties ar Covid-19 izplatību, Ķīnas valdība aicina iedzīvotājus veidot nepieciešamo preču uzkrājumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pekina. Ilustratīvs attēls.
Pekina. Ilustratīvs attēls. Foto: EPA/Scanpix

Ķīnas valdība aicinājusi iedzīvotājus veidot ikdienā nepieciešamo preču uzkrājumus, varasiestādēm cenšoties izskaust jaunu koronavīrusa uzliesmojumu.

Tirdzniecības ministrijas mājaslapā publicētajā paziņojumā iedzīvotāji aicināti uzglabāt noteiktu daudzumu ikdienas preču.

Paziņojumā nav minēts pārtikas trūkums vai bažas, ka uzliesmojuma izplatības ierobežošanas pasākumi varētu izjaukt piegādes ķēdes.

Pagājušajā nedēļā desmitiem tūkstošiem cilvēku Ķīnas ziemeļos tika piemērots stingrs karantīnas režīms, varasiestādēm cenšoties izskaust koronavīrusa uzliesmojumu pirms tuvojošām Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm.

Arī Ķīnas galvaspilsētas iedzīvotājiem ieteikts nepamest pilsētu, ja vien tam nav nopietns iemesls, taču starppilsētu sabiedriskais transports turpina kursēt.

Ķīna pirmdien ziņoja par 92 jauniem Covid-19 gadījumiem, kas ir lielākais skaits kopš septembra vidus.

Salīdzinot ar citām vietām pasaulē, saslimušo skaits Ķīnā pašreiz ir ļoti mazs, bet Ķīnas stratēģija ir pilnībā izskaust koronavīrusu, nevis sadzīvot ar to, un varasiestādes ir apņēmušās to izdarīt līdz ziemas olimpiskajām spēlēm, līdz kurām palikušas aptuveni 100 dienas.

Pekinas varasiestādes aicinājušas cilvēkus izvairīties no nevajadzīgas ceļošanas un pulcēšanās.

Cilvēkiem, kas iebrauc Pekinā no reģioniem ar Covid-19 gadījumiem, jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu