Covid-19 pošu "rokāde". Latvija plāno apmainīties ar vakcīnām ar Lietuvu (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Dado Ruvic

Plānots, ka Latvija varētu mainīties ar vakcīnām pret Covid-19 ar Lietuvu, informē veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Ministrs skaidroja, ka, ņemot vērā raito vakcinācijas tempu, kā arī faktu, ka līdz gada beigām gaidāmas mazākas "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnu piegādes, potenciāli veidosies šī ražotāja vakcīnu deficīts.

Līdz ar to šobrīd esot saskatāma problēma, jo ārstniecības iestādes drīzāk vēlētos tieši "Pfizer"/"BioNTech" ražotāja devas, nevis "Moderna", kas Latvijai ir lielākā apmērā.

Tādēļ, ņemot vērā šos aspektus, ar Lietuvu esot vienošanās par to, ka kaimiņvalsts varētu aizdot Latvijai līdz 200 000 "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas devu, kas savukārt ļautu Latvijai turpināt vakcināciju ar konkrēti šī ražotāja vakcīnu.

Savukārt otrdienas valdības sēdē ministrs minēja, ka Latvija varētu potenciāli apmaiņā dot "AstraZeneca" ražotāja vakcīnas, kurām Latvijā ir zems pieprasījums.

Pēc ministra paustā, valdība devusi iespēju viņam parakstīt apliecinājumu ar Lietuvas pusi.

Pēc Veselības ministrijas valdības sēdē sniegtās informācijas, šobrīd Latvijai ir 77 274 "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas devu, 183 900 - "Moderna", 51 300 - "Johnson&Johnson" un 67 500 - "AstraZeneca".

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu