Fūrmanis atkāpjas no viceprezidenta amata Latvijas Ārstu biedrībā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Roberts Fūrmanis.
Roberts Fūrmanis. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) viceprezidents Roberts Fūrmanis mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņojis, ka atkāpjas no amata biedrībā.

"Es atsakos no viceprezidenta amata biedrībā, kuras vadība ir zaudējusi saikni ar kolēģiem un praktisko medicīnu, un kura nav ieinteresēta nepieciešamajās pārmaiņās, lai LĀB un ārsti spētu atgūt sabiedrības uzticību," tā Fūrmanis.

LĀB valdes ārkārtas sēdē nolēma neorganizēt ārkārtas biedrības valdes un apakšorganizāciju vēlēšanas. Par to nobalsojis vairākums LĀB biedru, vēstī Latvijas Radio.

Jau ziņots, ka LĀB viceprezidents Roberts Fūrmanis iepriekš ir publiski paudis, ka organizācijas vadītājai Ilzei Aizsilniecei būtu jāatkāpjas no amata saistībā ar viņas vājo darbību Covid-19 krīzes apturēšanā.

Savukārt Aizsilniece paziņoja, ka negrasās pamest organizācijas vadību, uzsverot, ka viņu "amatā ievēlēja Latvijas ārsti, nevis Pavļuts vai Fūrmanis, tādēļ ārstiem arī būtu jālemj par viņas turpmāko darbību LĀB.

"Kopš manas ievēlēšanas LĀB prezidentes amatā, biedru skaits no 1500 ir audzis līdz nepilniem 3000. Tas, ka šo trīs gadu laikā cilvēki ir iestājušies biedrībā, kaut ko nozīmē," aģentūrai LETA sacīja LĀB prezidente.

Viņa neesot pret ārkārtas valdes sēdi, kas sasaukta pēc Fūrmaņa iniciatīvas, kā arī vajadzības gadījumā varot tikt organizētas ārkārtas vēlēšanas. "Man pat būtu vienkāršāk, ja vēlēšanas notiktu, jo mans plāns bija būt biedrības prezidentei vienu ciklu. Mans mērķis, piekrītot šim amatam, bija mainīt attieksmi pret LĀB, paplašināt biedru skaitu, un lai valsts budžetā veselības aprūpei būtu finansējuma pieaugums. Kopā ar kolēģiem, neatlaidīgi un mērķtiecīgi strādājot, mums ir izdevies panākt finansējuma pieaugumu, lai visiem veselības aprūpē iesaistītajiem darbiniekiem - ārstiem, rezidentiem, ārstu palīgiem, māsām un viņu palīgiem, kā arī tehniskajiem darbiniekiem - varētu samaksāt jēdzīgu algu par viņu padarīto," sacīja Aizsilniece.

LETA jau ziņoja, ka LĀB pieprasīja veselības ministra Pavļuta demisiju, pārmetot viņam "Veselības ministrijas ilgstoši pieļautās kļūdas krīzes vadībā un plānoto mediķu mobilizācijas izsludināšanu".

Vēlāk demisijas pieprasījumam pievienojās arī Latvijas Māsu asociācija, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība un Latvijas Jauno ārstu asociācija.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) vairāku dienu garumā organizēja tikšanās ar LĀB un citām mediķu organizācijām, veselības ministru, koalīcijas partneriem, kā arī visiem iesaistītajiem notika kopīga sanāksme. Pēc tās Kariņš paziņoja, ka Pavļuts ir apliecinājis spēju sadarboties ar savas nozares pārstāvjiem un apņēmies risināt ar viņiem kopā kritiski svarīgos nozares jautājumus, un premjers lēmis ļaut ministram turpināt strādāt.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu