Asociācija: Tuvāko gadu laikā uz pusi pieaugs maksa par atkritumu izvešanu, ja nešķirosim (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere / LETA

Tuvāko gadu laikā uz pusi pieaugs maksa par atkritumu izvešanu, ja nešķirosim, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācijas izpilddirekcijas vadītājs Armands Nikolajevs.

Ņemot vērā Eiropas Savienībā (ES) un Latvijā noteiktos mērķus aprites ekonomikas un klimatneitralitātes veicināšanai, paredzēts, ka tuvāko gadu laikā Latvijā stāsies spēkā virkne izmaiņu atkritumu apsaimniekošanas organizēšanā. Tās būtiski palielinās izmaksas par nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. Paredzēts, ka 2035. gadā tikai 10% no atkritumu kopējās masas varēs apglabāt.

Nikolajevs norādīja, ka maksa par nešķiroto atkritumu izvešanu varētu pieaugt pat par 50%, bet uzsvēra, ka tas ir katra cilvēka rokās. "Jo vairāk nošķirosim, jo mazāk jūtams varētu būt kāpums," sacīja norādīja atkritumu apsaimniekotāju pārstāvis.

Viņš uzsvēra, ka būtiski šķirot arī bioloģiskos atkritumus, jo tie aizņem 40% no visiem nešķirotajiem atkritumiem. Ar 2023. gadu bioloģiskie atkritumi būs jāšķiro visur Eiropā; Rīgā un Pierīgā jau sākts to darīt.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu