LĀB valdes pamešanu apsver arī Latkovskis un Krams (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gustavs Latkovskis
Gustavs Latkovskis Foto: LETA

No Latvijas Ārstu Biedrības (LĀB) aizgājis viceprezidents Roberts Fūrmanis un valdes pamešanu apsver vēl divi valdes locekļi - Alvils Krams un Gustavs Latkovskis, vēsta LTV Ziņu dienesta raidījums "Dienas ziņas".

Gustavs Latkovskis norādīja, ka galvenie iebildumi pret LĀB prezidentes Ilzes Aizsalnieces darbu ir tas, ka viņa sabiedrībai sniegusi dažādi interpretējamus viedokļus par Covid-19 un nav aktīvi aicinājusi iedzīvotājus vakcinēties pret Covid-19.

"Godīgi sakot, es neatceros tādu gadījumu, kad daktere Aizsalniece būtu ļoti aktīvi proponējusi: "Lūdzu, dārgie Latvijas iedzīvotāji, mēs visi aktīvi vakcinējamies. Mums tas ir ļoti nepieciešams, lai atgrieztos atpakaļ pie normālas dzīves." Diemžēl reizēm izskan retorika, kura var būt dažādi interpretēta.

Es personīgi neredzu iespēju turpināt darboties valdē, ja šādas ārkārtas vēlēšanas nenotiks. Līdz ar to no 1. februāra, ja tādas netiks rīkotas, es arī došos prom no valdes, jo es negribētu būt asociēts ar šo valdi esošajā sastāvā."

Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) otrdienas ārkārtas valdes sēdē, kas tika sasaukta pēc biedrības bijušā viceprezidenta Roberta Fūrmaņa pieprasījuma, tika noraidīts ierosinājums rīkot amatpersonu pirmstermiņa vēlēšanas. 

Pēc LĀB paustā, šāds lēmums pieņemts, jo biedrības vadības maiņa, ņemot vērā, ka kopš 7.oktobra valstī noteikts ārkārtas stāvoklis veselības aprūpēs sistēmā un no 11.oktobra izsludināta ārkārtējā situācija, patlaban nebūtu vēlama, turklāt kārtējās vēlēšanas paredzētas jau 2022.gada rudenī.

Tāpat arī biedrība vērš uzmanību, ka rosinātās pirmstermiņa vēlēšanas attiektos ne tikai uz prezidentu, viceprezidentiem un valdi, bet arī uz visām LĀB profesionālajām institūcijām - Sertifikācijas padomi, kur ir 17 locekļi, Ētikas komisiju 15 locekļu sastāvā, Izglītības komisiju, kur ir 14 locekļi, kā arī Aroda tiesu astoņu locekļu sastāvā.

LĀB ārkārtas valdes sēdē tiešsaistē piedalījušies 12 no 14 valdes locekļiem. Viens no valdes locekļiem, kas objektīvu iemeslu dēļ valdes sēdē nevarēja piedalīties, savu viedokli par skatāmajiem jautājumiem darījis zināmu jau pirms sēdes, norāda LĀB.

Ārkārtas valdes sēdē tika skatīts ne tikai jautājums par ārpuskārtas LĀB biedru kopsapulces sasaukšanu un valdes pārvēlēšanu pirms noteiktā termiņa, bet arī jautājums par nepieciešamību iecelt LĀB ģenerālsekretāru.

Tāpat skatīti esot arī citi biedrības darbības organizatoriskie jautājumi. LĀB valde, atbilstoši biedrības statūtiem, sēdē skatītos jautājumus pieņēma ar vienkāršu balsu vairākumu.

Sēdes dalībnieki esot pauduši viedokļus, ka "Covid-19 krīzē ne vienmēr pietiekami valdē ir diskutēti stratēģiski svarīgi jautājumi". Tāpat arī, vadoties pēc biedrības sniegtās informācijas, sēdē izskanējis, ka "LĀB komunikācija ar sabiedrību par nepieciešamo rīcību Covid-19 pandēmijas pārvarēšanā ne vienmēr ir bijusi pietiekama un ir jāuzlabo". Kopumā valdes vairākums esot atzinis, ka būtu jāturpina kopā strādāt, lai pilnveidotu LĀB darbu un stiprinātu biedrības reputāciju.

Valde ārkārtas sēdē pieņemts lēmums rīkot LĀB biedru sapulci, kura, ievērojot izziņošanas termiņus un decembra svētku laiku, var tikt sasaukta 2022.gada janvāra sākumā. Tika nolemts darba kārtībā iekļaut prezidenta un komisiju vadītāju atskaites ziņojumus, Revīzijas komisijas ziņojumu un gada pārskata apstiprināšanu. Līdz nākamajai valdes sēdei valde atstāja atklātu jautājumu par to, vai darba kārtībā iekļaujami statūtu grozījumi, kā arī jautājumu par datumu, kurā notiks biedru sapulce.

Savukārt jautājumā par ģenerālsekretāra iecelšanu valde atstāja spēkā iepriekš pieņemto lēmumu par to, ka ģenerālsekretāru iecelt nav nepieciešams, jo tā funkcijas ir sadalītas starp biedrības valdi, prezidentu un galveno grāmatvedi.

Jau ziņots, ka sakarā ar nesaskaņām LĀB valdē, kas otrdien sanāca uz ārkārtas sēdi, kurā bija plānots lemt par biedrības amatpersonu pārvēlēšanu, tās līdzšinējais viceprezidenta Roberts Fūrmanis nolēmis atteikties no šī amata, liecina Fūrmaņa ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Domstarpības starp valdes locekļiem aizsākušās līdz ar atšķirīgajām nostājām sakarā ar Covid-19 jautājumiem.

Saistībā ar šo Latvijas Jauno ārstu asociācija (LJĀA) pagājušajā nedēļā norādīja uz "izteikti jūtamu LĀB valdes izvēli ignorēt krīzes situāciju", kā rezultātā organizācija līdz nākamajai biedru kopsapulcei bija nolēmusi pārtraukt sadarbību ar LĀB. Līdz ar to arī no LĀB valdes izstājies LJĀA pārstāvis Kārlis Rācenis.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu