EZA nevar izslēgt, ka pacientiem ar novājinātu imunitāti var būt vajadzīga ceturtā pote (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Veselības centru apvienības" sagatavotais mikroautobuss, kas, atsaucoties pieprasījumam, nodrošinās vakcinācijas procesa pret Covid-19 mobilitāti uzņēmumos un pašvaldībās visā Latvijā.
"Veselības centru apvienības" sagatavotais mikroautobuss, kas, atsaucoties pieprasījumam, nodrošinās vakcinācijas procesa pret Covid-19 mobilitāti uzņēmumos un pašvaldībās visā Latvijā. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) patlaban nevar izslēgt, ka pacientiem ar ļoti novājinātu imunitāti nākotnē būs nepieciešama arī ceturtā pote pret Covid-19, žurnālistiem ceturtdien pavēstīja EZA vakcinācijas stratēģijas vadītājs Marko Kavaleri.

Pēc viņa sacītā, šobrīd tiek ievākti dati, lai nonāktu pie rekomendācijām par personām, kam nākotnē varētu būt nepieciešama ceturtā deva.

"Runājot par ceturto devu, mēs saprotam, ka varētu būt pacienti, kas ir īpaši neaizsargāti pret šo vīrusu. Kā zināms, imūnsupresijas pacientiem jau šobrīd primārās vakcinācijas kontekstā tiek ieteikta trešā deva, un netiek izslēgts, ka šāda veida pacientiem, kuri tik labi nereaģē uz vakcināciju, ceturtā deva varētu būt vajadzīga vai ieteikta jau šobrīd," skaidroja Kavaleri.

Saskaņā ar viņa pausto, EZA pašlaik sagaida vairāk pierādījumus, kas ļautu ieteikt kādas rekomendācijas, vai un kam potēt vakcīnu ceturtās devas.

Kā vēstīts, Latvijā personām ar imūnsupresiju papildu deva tiek ieteikta 28 dienas pēc primārās vakcinācijas, prioritāri ar ražotāja "Moderna" vakcīnu, taču kā otrā prioritāte noteikta ražotāja "Pfizer"/"BioNTech" vakcīna.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu