Priekulē jaunietim par braukšanu reibumā mājsēdes laikā un pretošanos policijai piespriež 1740 eiro lielu sodu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija.
Valsts policija. Foto: Ieva Leiniša / LETA

4. novembrī ap pulksten 01.30 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa amatpersonas Priekulē, Galvenā ielā ievēroja automašīnu "Subaru" un konstatēja, ka to 2,32 promiļu reibumā vada 20 gadīgs jaunietis, turklāt bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, vēsta portāls "sadursme.lv". 

Automašīnai nav bijusi neviena no noteiktajām numura zīmēm, nebija veikta īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana un noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate.

Jaunietis ar automašīnu pārvietojās laikā, kad valstī ir noteikti stingri pārvietošanās ierobežojumi, ir arī uzsākts administratīvais process par mājsēdes neievērošanu. Jaunajam vīrietim par visiem pārkāpumiem tika piemērots 1740 eiro naudas sods.

Vīrieti aizturēja un nogādāja īslaicīgās aizturēšanas vietā Liepājā, Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes ēkā. Par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām, ir uzsākts kriminālprocess. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu