Interesi raisa oriģināla numura zīme, kas neatbilst noteiktajiem standartiem (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Personalizētās numura zīmes ir labs veids, kā caur mašīnas valsts reģistrācijas numura zīmi veicināt uzņēmuma atpazīstamību vai demonstrēt savu oriģinalitāti, vēsta raidījums "Bez Tabu". 

Kādam TV3 raidījuma Bez Tabu skatītājam jautājumu virkni izraisījis auto, kas regulāri manāms maršrutā Rīga-Jūrmala-Rīga, bet valsts numura zīmē kreisajā malā līdzās simboliem EMOBILE1 nav mums tik ierastās valsts apzīmējuma LV un Eiropas Savienības karodziņa uz zila fona. Līdz ar to nav skaidrs, vai šāda numura zīme vispār ir legāla un vai ir pieļaujami kādi izņēmumi likumā par šādiem numuriem.

Tikmēr Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters norāda, ka attiecīgā numura zīme un transportlīdzeklis, kas redzams attēlā, ir reģistrēts Igaunijā. Līdz ar to attiecīgā numura zīme ir izsniegta Igaunijas Ceļu satiksmes drošības direkcijā un atbilst turienes noteikumiem, kas pieņem atkāpes attiecībā uz individuālajām jeb personalizētajām numura zīmēm.

Cita lieta, ka šis automobilis ļoti bieži pārvietojas pa Latvijas valsts ceļiem un CSDD reģistros ir informācija, ka par pēdējo reizi ceļu nodeva jeb nodoklis, lai pārvietotos pa valsts autoceļiem Latvijā, ir samaksāts pagājušā gada vasarā.

"Rodas jautājums, kas ir tas autovadītājs, kas vada šo transportlīdzekli. Viens variants, ja autovadītājs ir Latvijā deklarēta persona, tad nodoklis ir pilnīgi noteikti jāmaksā, taču, ja persona, kas vada transportlīdzekli, ir deklarējusies Igaunijā vai ir Igaunijas pilsonis, tad, protams, nodoklis nav jāmaksā," - tā CSDD pārstāvis.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu