"Injekcijas, pūļa panika, sātana rituāls." Kas notika Trevisa Skota koncertā, kurā bojā gāja astoņi cilvēki (4)

Foto: Amy Harris/AP
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

5. novembrī festivālā "Astroworld" uzstājās reperis Treviss Skots. Koncerta laikā pūļa pieplūduma dēļ dzīvību zaudēja astoņi cilvēki, kā arī ievainoti tika vairāk nekā 300. Traģiski bojāgājušo jauniešu ģimenes locekļi un draugi godina pāragri mūžībā aizgājušos. 

Pūļa panika

Incidents sākās 5. novembrī ap pulksten 21.15. "Pūlis sāka spiesties pretī skatuves priekšpusei, un cilvēki sāka krist panikā," sacīja Hjūstonas ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Samuels Penja.

Kad pūlis sāka radīt ievainojumus cilvēkiem, panika tikai pieauga.

Organizatori apturēja koncertu, kad bija redzams, ka cietuši daudzi cilvēki, taču upuru milzīgais apjoms ātri pārņēma medicīnas iestāžu noslogotību.

Panika izcēlās pēc tam, kad pūlis sāka grūstīties uz skatuves priekšpusi Trevisa Skota festivālā "Astroworld", paziņoja ārkārtas dienesta amatpersonas. 11 cilvēki tika nogādāti slimnīcās, taču astoņi gājuši bojā.

Pasākumā, kurā piedalījās 50 000 cilvēku, medicīniskā aprūpe nepieciešama aptuveni 300 cilvēkiem.

Treviss Skots neilgi pēc traģēdijas sacīja, ka cenšas palīdzēt upuru ģimenēm, taču vairāki koncerta apmeklētāji iesūdzējuši tiesā viņu un festivāla rīkotājus, un vēlas, lai zaudējumi tiktu atlīdzināti.

Tiesas prāvas

Iepriekš Hjūstonas policija paziņoja, ka viņu izmeklēšanā par notikušā versiju tiks izskatīti ziņojumi par to, ka kāds no skatītājiem ir injicējis cilvēkiem narkotikas. Viens no apsardzes darbiniekiem zaudējis samaņu un pamodies ar nezināmas izcelsmes brūci kaklā, kas atgādina šļirces injekcijas brūci. Cietušajiem, kuri nogādāti slimnīcās tiks veikti narkotiku testi, lai pārbaudītu šo versiju.

Vairāki cilvēki, kuri tika ievainoti pūļa panikas laikā, ir iesnieguši tiesā sūdzības pret Trevisu Skotu un festivāla rīkotāju "Live Nation".

Vienā apsūdzībā pieminēts arī reperis Dreiks, kurš koncertā parādījās kā pārsteiguma viesis. Viņš apsūdzēts pūļa kūdīšanā. Ne Skots, ne Dreiks nav komentējuši koncerta apmeklētāju izvirzītās sūdzības.

Treviss Skots nolēmis atmaksāt atpakaļ biļetēs iztērēto naudu visiem festivāla "Astroworld" apmeklētājiem.

Reperis nolēmis arī atcelt savu solo koncertu Lasvegasā, kas bija paredzēts 13. novembrī.

Traģēdijas upuri

Koncertā bojāgājušo cilvēku draugi un ģimenes locekļi sociālajos tīklos publicēja piemiņas vārdus. Līdz šim zināmi septiņi no astoņiem bojāgājušajiem.

Danišam Baigam bija 27 gadi. Viņa brālis Bazils Mirza Baigs vietnē "Facebook" rakstīja, ka viņa brālis tika nogalināts, mēģinot izglābt citu radinieku. "Viņa smaids apgaismoja pat vistumšāko istabu," viņš rakstīja.

Rūdijs Penja no Laredo, Teksasā. Viņa vecums vēl nav noskaidrots. Viņa māsa laikrakstam "Laredo Morning Times" stāstīja, ka viņš bija "jaukākais cilvēks, bezgala draudzīgs, viņam bija daudz draugu, jo viņš vienmēr bija visiem klāt, kad vien bija nepieciešams. Viņš bija liels Trevisa fans, mīlēja viņa mūziku".

Franko Patino, 21 gadu vecs, inženierzinātņu students Deitonas Universitātē. 

Brianna Rodrigesa, 16 gadus veca, jaunākā Hjūstonas Heitsas vidusskolas skolniece. "Dejošana bija viņas aizraušanās, un tagad viņa izdejo savu ceļu uz debesu pērļu vārtiem," vietnē "Facebook" rakstīja viņas ģimene.

Džons Hilgerts, 14 gadus vecs, jaunākais, kurš gāja bojā koncerta laikā. "Viņš bija viens no jaukākajiem bērniem, ko pazinu, un vienmēr lika cilvēkiem smieties," vietnē "Twitter" sacīja kāds Hilgerta draugs.

Džeikobs Jurineks, 23 gadus vecs, Dienvidilinoisas universitātes mākslas un mediju students. Paziņojumā viņa ģimene sacīja, ka viņš bija pazīstams ar savu "lipīgo entuziasmu, bezgalīgo enerģiju un nelokāmo pozitīvo attieksmi".

Aksels Akosta, 21 gadu vecs, studēja datorzinātnes Rietumvašingtonas universitātē. Viņa ģimene vietējiem plašsaziņas līdzekļiem pastāstīja, ka viņš viens pats devies uz "Astroworld" mūzikas festivālu.

Traģēdijas izmeklēšana

Sestdien, 6. novembrī Hjūstonas policijas priekšnieks Trojs Finners sacīja, ka traģēdijas izmeklēšanā tiks iekļautas slepkavību un narkotiku nodaļas. Komandas pārskatīs video no notikuma vietas, lai izpētītu pūļa panikas cēloņus un iemeslus, kas liedza cilvēkiem pamest koncertu.

Vairākus koncertu apmeklētājus nācās atdzīvināt ar zālēm pret narkotiku pārdozēšanu, tostarp apsardzes darbinieku, kuram, pēc policijas teiktā, uz kakla bija injekcijas brūce.

"Mums ir ziņojums par apsardzes darbinieku - viņš sniedzās, lai savaldītu vai satvertu skatītāju, un pēkšņi sajuta dūrienu kaklā," sacīja policijas priekšnieks Finners.

"Drīz pēc tam viņš zaudēja samaņu. Viņam tika sniegta nepieciešamā medicīniskā palīdzība, un medicīnas personāls pamanīja dūrienu, kas līdzinājās dūrienam, kāds rastos, it kā kāds būtu mēģinājis veikt injekciju," sacīja Finners.

Trevisa Skota un Kailijas Dženeres paziņojumi

"Es lūdzu par ģimenēm, kuras skāris notikušais. Esmu satriekts par vakar notikušo. Es sastrādāšos ar Hjūstonas varas iestādēm, lai atbalstītu traģēdijā cietušās ģimenes," savā "Twitter" kontā pauda reperis.

Arī Trevisa Skota mīļotā sieviete Kailija Dženere, kura apmeklēja koncertu, vietnē "Instagram" dalījās savās pārdomās.

"Es vēlos paskaidrot, ka mēs nezinājām par nāves gadījumiem. Mēs to uzzinājām tikai no ziņām pēc koncerta. Ja Treviss būtu to zinājis, viņš noteikti koncertu būtu apturējis," rakstīja 24 gadus vecā Dženere.

"Es izsaku visdziļāko līdzjūtību ģimenēm šajā grūtajā laikā un lūgšu par visiem cietušajiem. Manas domas un lūgšanas ir ar visiem, kas zaudēja dzīvību, tika ievainoti vai kaut kādā veidā ietekmēti no vakardienas notikumiem. Un arī Trevisam, kurš, es zinu, ļoti rūpējas par saviem faniem," viņa rakstīja.

Konspirācijas teorijas

Vietnē "TikTok" vairāki koncerta apmeklētāji dalījās ar videoklipiem, kuros redzams, cik saspiests bijis pūlis. 

@pj_erko

the feeling in this clip as well as the whole show feels very off and sinister #travisscott #astroworld #creepy #tragedy #astrofest2021 #astroworldfestival #rap #music #hiphop #fyp #fypシ

♬ original sound - PJErko

Daži izteica teorijas, ka to visu Treviss Skots bija ieplānojis kā Sātana rituālu. "TikTok" lietotāji lēš, ka skatuves scenogrāfija bija izveidota tā, lai hipnotizētu skatītāju, kā arī sešas stundas pirms koncerta sākuma skanējusi mūzika, kas vairākus skatītājus ievedusi transā.

@foundconscious

Reply to @useranonymous57 TRAVIS SCOTT RITUAL 👁 #fyp #foryou #travisscott Banned at 350K - Join Telegram “Found Conscious”

♬ original sound - foundconscious

Kāda "TikTok" lietotāja publicēja videoklipu, kurā redzams, ka uz festivāla norises vietu steidzas neskaitāmas ātrās palīdzības brigādes.

@ivy8700

My condolences go out to the families of the ones that lost their lives. May they Rest In Peace 🙏🏼 #astroworld #astroworldfestival #fyp #foryou

♬ original sound - Ivy :)

Netālu no ieejas festivālā izveidota piemiņas vieta bojāgājušajiem.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu