Deputāti apspriedīs atbildību par agresiju un draudiem, kas vērsti pret mediķiem un citiem valsts iestāžu darbiniekiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas ēka.
Saeimas ēka. Foto: Wikipedia

Saeimas Krimināltiesību politikas apakškomisija šodien spriedīs par atbildību par agresiju, draudiem un vajāšanu, kas vērsta pret mediķiem, policistiem un citiem valsts iestāžu darbiniekiem.

Sēde notiks otrdien plkst.8.30 attālināti.

Līdzīgu jautājumu iepriekšējā nedēļā skatīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisija.

Kā ziņots, Valsts policija (VP) solās bargi vērtēt naidīgus komentārus, vajāšanas izpausmes un draudus, kas vērsti pret mediķiem, policistiem, citu dienestu kolēģiem, apsargiem, augstākajām valsts amatpersonām un žurnālistiem, - šāda apņemšanās oktobrī tika pausta VP priekšnieka Armanda Ruka izplatītajā paziņojumā.

Covid-19 pandēmija un iedzīvotāju masveida saslimstība pašlaik ir gan pārslogojusi veselības sistēmu, gan arī uzliek lielu slogu mediķiem, operatīvo dienestu un iekšlietu struktūru darbiniekiem, apsargiem un daudzu citu jomu personālam, norāda VP. Tāpat aizvien biežāk tiek konstatēts, ka atsevišķas personas vai apvienības rada apzinātus šķēršļus pandēmijas pārvarēšanai, teikts Valsts policijas paziņojumā.

Lai gan demokrātiskā valstī ikvienam ir tiesības brīvi paust savu viedokli, policija atgādina, ka vienlaikus šīs tiesības nav neierobežotas un tās nedrīkst radīt apdraudējumu citiem cilvēkiem, uzsvēra Ruks.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu