Pabeigta 290 kilometrus garā Mežtakas posma marķēšana Kurzemē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Kurzemes plānošanas reģions, iesaistot vietējos iedzīvotājus, tūrisma informācijas centru darbiniekus un brīvprātīgos no dažādām Latvijas vietām, oktobrī pabeidzis Mežtakas marķēšanas darbus Kurzemē, informē projekta "Pārgājienu maršruts" koordinatore Aija Neilande.

Šī Mežtakas posma, kas 290 kilometru garumā vijas cauri visai Kurzemei, marķēšana, tika paveikta sešu mēnešu laikā, to atzīmējot dabā ar krāsu un uzlīmju palīdzību.

"Līdz šim ceļotājs Mežtakas maršrutu Kurzemē varēja iziet, sekojot līdzi kartē, vai kādā no aplikācijām, lietojot ierakstītu GPX maršrutu, kuru lejupielādējis mājaslapā "www.meztaka.lv". Taču tagad ceļotājam būs daudz vieglāk orientēties maršrutā, jo visā tā garumā tas ir marķēts ar uzlīmju palīdzību pilsētās un ar krāsojumu uz kokiem - balts dzeltens balts - ārpus tām," uzsver Kurzemes plānošanas reģiona projekta "Pārgājienu maršruts" koordinatore Neilande.

Mežtaka ir garās distances pārgājienu maršruts, kas Kurzemē un Lietuvā tiek īstenots ar "Interreg V-A" Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam atbalstu "Pārgājiena projekts". Maršrutu Eiropā pazīst ar nosaukumu "E11", kas aizsākas Nīderlandē, Hāgā un noslēdzas Tallinā, Igaunijā. Tas ceļotājam ļauj labāk iepazīt valsti, kā arī vietējiem uzņēmumiem - apskates objektiem, naktsmītnēm, veikaliem, kafejnīcām un citiem uzņēmumiem - pagarināt tūrisma sezonu un iegūt jaunus apmeklētājus.

"Mežtaka" Kurzemē sākas Kalētu pagastā, pie Latvijas-Lietuvas robežas un noslēdzas Bigauņciemā, Tukuma novadā, kur tā pievienojas garās distances pārgājiena maršrutam -Jūrtaka - un trīs dienas līdz Melngalvju namam Rīgā virzās pa to pašu maršrutu. Tā izlīkumo cauri visai Kurzemei, iegriežoties tādās apdzīvotās vietās kā Gramzda, Priekule, Kalvene, Aizpute, Kazdanga, Snēpele, Kuldīga, Renda, Sabile, Kandava, Pūre, Tukums, Milzkalne, Ķemeri un Bigauņciems. Ainavām mijoties ar tīrumiem, pilsētvidi un zaļiem mežiem, ikvienam ir iespēja iepazīt ne tikai dabas skaistumu, bet arī vietējos iedzīvotājus, kultūru, tradīcijas, un virtuvi.

"Darbi pie šī garo distanču pārgājiena maršruta attīstības Latvijā turpinās. Pašlaik drukai ir sagatavots Mežtakas ceļvedis četrās valodās, kas sīkāk pastāstīs par katru no Mežtakas posmiem, akcentējot maršrutam tuvākos apskates objektus un arī kājāmgājējiem noderīgu pakalpojumu saņemšanas iespējas. Esam arī sākuši darbus pie informācijas stendu un video materiālu izveides," norāda Neilande.

Maršrutu par pilnībā pabeigtu varēs uzskatīt nākamā gada maijā, kad uz kopīgu pārgājienu aicinās visus atbalstītājus un citus interesentus.

Projekts "Mežtakas izveide Latvijā un Lietuvā un Jūrtakas pagarināšana Lietuvā" (Pārgājienu projekts) tiek realizēts ar Eiropas Savienības "Interreg V-A" Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam atbalstu. Kopējās projekta izmaksas ir 788 104 eiro. Projekta līdzfinansējums no Eiropas Reģionālās attīstības fonda ir 669 889 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu