Vecmīlgrāvī dzīvojošajiem pensionāriem par atkritumu izvešanu jāmaksā iespaidīgas summas (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Vecmīlgrāvī dzīvojošie pensionāri ir noskaitušies. Viņiem piespiedu kārtā jāmaksā par apkārtējo māju iedzīvotāju atkritumiem. Ēkas apsaimniekotājs gadiem ilgi problēmu tā arī nespēj atrisināt, vēsta raidījums "Bez Tabu". 

Emmas ielas trešajā namā lielākoties dzīvo pensionāri, kuriem dzīvokļus piešķīrusi Rīgas dome. Ēkas atkritumu konteineri stāv pie ceļa, kur pārvietojas daudzi mikrorajona iedzīvotāji. Viņi pa ceļam uz veikalu savus atkritumus iemet pensionāriem paredzētajos konteineros. Jo vairāk atkritumu, jo lielāks rēķins.

Sofijas kundze sazinājusies ar draugiem un radiem no citām tā saucamajām sociālajām mājām. Izrādījies, ka Sofija katru mēnesi maksā vismaz divas reizes vairāk nekā citu sociālo māju iedzīvotāji.

Sofijai piekrīt arī Vlads, kurš dzīvoklī dzīvo kopā ar kundzi. Oktobrī par atkritumu izvešanu pensionāri bija spiesti maksāt 16 eiro. "Mēs maksājam 16 eiro. Pirms trīs gadiem maksājam 6 eiro. Tā ir visur, nekur nav vairāk par 3 eiro no personas. Šeit atkritumi ir zelta vērtībā," stāsta Vlads.

Visi uzrunātie sociālās mājas iedzīvotāji norāda, ka sen jau būtu jārīkojas un jāveic izmaiņas, lai citu māju iedzīvotāji neizmantotu pensionāriem paredzētos konteinerus.

Namu apsaimnieko "Rīgas pilsētbūvnieks", kā pārstāvis piekrīt, ka konteinerus piepilda mikrorajona iedzīvotāji, taču rēķinu tik un tā piesūta pensionāriem.

"Atkritumu konteineru izvietošanai ir vairāki argumenti. Tur jāspēj ērti piebraukt atkritumu izvešanas automašīnām. Protams, ka tuvu mājām nevajadzētu izvietot, tas var draudēt ar grauzēju savairošanos," raidījumam "Bez Tabu" stāsta "Rīgas namu pārvaldnieka" pārstāve Una Grenevica.

Sociālās mājas apsaimniekotājs apņēmies nākamgad situācijai pievērsties nopietnāk. "Mums būs slēdzama mājiņa. Jāskatās, kāds būs tehniskais risinājums – atslēga, iespējams, stāvēs pie dežuranta, iespējams, ka katram būs savs kods. Būvvaldē tas neiet tik ātri, tas process ir ievilcies. Nākamajā gadā tā mājiņa noteikti būs," stāsta Kiršblats.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu