Atklātas līdz šim nezināmas detaļas par Fredija Merkūrija dzīves pēdējiem mēnešiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Fredijs Merkūrijs
Fredijs Merkūrijs Foto: MARCO ARNDT/AP

Leģendārā dziedātāja Fredija Merkūrija draudzene jaunajā dokumentālajā filmā "Freddie Mercury: The Final Act" atklāja vēl nedzirdētas detaļas par dziedātāja dzīves pēdējiem mēnešiem. 

Topošajā dokumentālajā filmā "Freddie Mercury: The Final Act" ("Fredijs Merkūrijs: Pēdējais cēliens") mūziķa tuva draudzene Anita Dobsone, grupas "Queen" ģitārista Braiena Meja sieva, stāstīja, ka Merkūrijs jau sešus mēnešus pirms savas nāves centies aprast ar domu par došanos mūžībā.

"Es atceros, ka viņš teica: "Kad es vairs nevarēšu dziedāt, mīļā, es nomiršu. Es būšu miris"," atminējās Dobsone.

Grupas "Queen" solists mira no AIDS izraisītām komplikācijām, un viņa personīgais asistents Pīters Frīstouns sacīja, ka zvaigzne atteicās lietot spēcīgas zāles, kas palīdzētu ar smago slimības gaitu.

"Vienīgais, ko viņš lietoja, bija pretsāpju līdzekļi, sāpes lēnām atlaida. Man piezvanīja apmēram pulksten 5.30 no rīta un paziņoja, ka Fredijs ir komā. Varēja redzēt, ka Fredijs ir nedaudz pakustējies, un tad, mainot viņa kreklu, mēs vienkārši paskatījāmies un redzējām, ka viņa krūtis ir pārstājušas kustēties, sirds bija apstājusies," sacīja Pīters. 

Fredijam Merkūrijam AIDS tika diagnosticēts 1987. gadā.

"Fredijs vienkārši apsēdās un teica: "Labi, jūs, puiši, droši vien zināt, kas ar mani notiek. Jūs zināt, ar ko es cīnīšos. Es nevēlos par to runāt. Es nevēlos neko, es tikai gribu turpināt muzicēt tik ilgi, cik vien iespējams. Mēs pie šīs slimības nekavēsimies un turpināsim muzicēt." Mēs visi noteicām "labi", un viss. 

Mums kopā bija ērti. Kad bijām ierakstu studijā un studijas durvis bija aizvērtas, mums bija jautri. Mēs nekad nebijām bijuši tuvāki kā tajā laikā, kad Fredijs bija slims. Bet tad Fredijs vairs nevarēja muzicēt," sacīja Pīters.

Fredija māsa Kašmira Bulsara sacīja: "Mamma viņu apciemoja biežāk nekā tētis. Es nedomāju, ka viņš to varētu izturēt, jo dzīves beigās Fredijs izskatījās pēc skeleta. Es atceros, ka tētis lasīja vienu no rakstiem avīzē un pār viņa vaigiem tecēja asaras, un viņš teica: "Tam vajadzēja būt man, nevis Fredijam."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu