Levits augstu novērtē Latvijas ekspertu izveidoto Covid-19 saslimstības un ierobežojumu ietekmes prognožu modeli (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits.
Valsts prezidents Egils Levits. Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts prezidents Egils Levits augstu novērtē Latvijas ekspertu izveidoto faktos balstīto Covid-19 saslimstības un ierobežojumu ietekmes prognožu modeli.

Levits trešdien attālinātā formātā tikās ar ar epidemiologu, Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas procesa koordinācijas speciālistu Ņikitu Trojanski un fiziķi Aigaru Langinu, apspriežoties par abu ekspertu izstrādāto modeli sabiedrības saslimstības un ierobežojumu ietekmes prognožu veidošanai pandēmijas laikā. Eksperti norādīja uz pozitīvo ietekmi, kāda ir bijusi mājsēdei un ar to saistītajiem ierobežojumiem.

"Jūsu izstrādātais, faktos balstītais, prognožu modelis ir augstu vērtējams. Tas ir liels atbalsts politiķiem, kuri uz to var balstīties, pieņemot savus politiskos lēmumus.

Pateicos jums par ieguldīto darbu sabiedrības veselības labā," sacīja Valsts prezidents.

Jau vēstīts, ka līdz 15.novembrim Latvijā ir spēkā stingri Covid-19 ierobežojumi, kuru ieviešana prognozēja atslodzi slimnīcu darbībai Covid-19 pandēmijas laikā. Modeļus par Covid-19 saslimstības datiem, valdībai lemjot ieviest stingros ierobežojumus, izstrādāja tieši Trojanskis un Langins.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu