Kučinskis par migrantu krīzi: Latvijai ir jāizskata visi scenāriji, ieskaitot pašu sliktāko - eskalāciju (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Māris Kučinskis.
Māris Kučinskis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijai ir jābūt gatavai un valsts gatavojas dažādiem notikumu attīstības scenārijiem uz Austrumu robežas, tajā skaitā atturēt no iekļūšanas valstī tādu migrantu skaitu, kāds patlaban ir pie Polijas-Baltkrievijas robežas, intervijā Latvijas Televīzijā norādīja Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) priekšsēdētājs Māris Kučinskis (ZZS).

Politiķis atzīmēja, ka Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vadītajā koordinācijas grupa, kurā iesaistīti atbildīgie dienesti un Aizsardzības ministrija, gatavojas arī tādam variantam, lai situācijas saasināšanās gadījumā Latvijas armija būtu gatavībā sliktiem scenārijiem.

Kučinskis uzsvēra, ka, analizējot Polijas gadījumu, tai bija tikai viena nakts sagatavoties, jo bija skaidrs, ka cilvēki nāks, tāpēc arī Latvijas atbildīgie dienesti izvērtē šādas varbūtības. Politiķis atzīmēja, ka Latvijai ir jāizskata visi scenāriji, ieskaitot pašu sliktāko - eskalāciju.

NDK vadītājs zināja teikt, ka no Latvijā ielaistajiem migrantiem 18 ir labprātīgi parakstījuši dokumentus par atgriešanos savā mītnes valstī un viņi turp arī nosūtīt.

Jau ziņots, ka šajās dienās simtiem migrantu mēģina no Baltkrievijas vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā. Otrdienas vakarā Polijas ziņu aģentūra PAP paziņoja, ka divām lielām migrantu grupām tomēr ir izdevies ielauzties Polijā no Baltkrievijas. Visi Polijas teritorijā iekļuvušie nelegālie imigranti aizturēti, trešdienas rītā pavēstīja Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu