Latvijas hokeja izlasei sausā uzvara pārbaudes turnīrā Dānijā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien Dānijā notiekošajā pārbaudes turnīrā pirmajā spēlē ar 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) pārspēja Norvēģijas valstsvienību.

16 sekundes pēc spēles sākuma pirmos vārtus Latvijas izlases labā guva Rūdolfs Polcs, kurš pēc Oskara Batņas piespēles to veiksmīgi raidīja vārtos no tuvas distances.

Pirmās trešdaļas turpinājumā skaitlisko vairākumu izdevās izmantot Denisam Smirnovam, panākot 2:0. Lai gan Smirnovs veica piespēli uz vārtu priekšu komandas biedram, ripa ceļu uz vārtiem atrada pēc atsitiena no norvēģu spēlētāja slidas, tāpēc vārtu guvums tika ieskaitīts pašam Smirnovam.

Otrās trešdaļas pirmo pusi komandas spēlēja līdzīgi, taču atlikušo laiku latvieši vairāk laika pavadīja norvēģu aizsardzības zonā. 27. minūtē Latvijas valstsvienība saņēma divu minūšu noraidījumu par skaitliskā sastāvā pārkāpumu un, spēlējot mazākumā, veiksmīgi aizsargājās. Latvijas izlasei bija arī iespēja spēlēt vairākumā, taču tas netika izmantots, lai gūtu vārtus.

Noslēdzošās trešdaļas ievadā Norvēģija tika pie noraidījuma, dodot iespēju latviešiem atkal spēlēt vairākumā. Šajā vairākumā Latvijas hokejisti vairāk laika pavadīja uzbrukumā un pēc Denisa Smirnova un Patrika Ozola piespēlēm ripu vārtos raidīja Renārs Krastenbergs, panākot jau 3:0.

Latvijas izlasē Deniss Smirnovs izcēlās ar gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, un tika atzīts par mača labāko spēlētāju.

Komandas vārtus sargāja Jānis Kalniņs, kurš atvairīja 14 pretinieku raidītos metienus.

Piektdien Latvijas hokejisti spēkosies ar Dānijas valstsvienību.

Pārbaudes turnīrs Dānijā notiek no 11. līdz 13. novembrim. Bez Latvijas un Norvēģijas tajā piedalās arī mājiniece Dānija.

Šajā turnīrā Vītoliņam asistē Artis Ābols, Viktors Ignatjevs un Juris Klodāns. Par fizisko sagatavotību rūpējas Ēriks Visockis, bet video trenera pienākumus pilda Pēteris Groms.

Vītoliņš sastāvā iekļāvis trīs vārtsargus, astoņus aizsargus un 12 uzbrucējus. Uz Dāniju līdzi nedevās uzbrucējs Toms Andersons, kurš guvis savainojumu, kā arī aizsargs Ņikita Mateiko un vārtsargs Deivs Deivids Rolovs.

Latvijas izlases sastāvs pārbaudes turnīram Dānijā:

Vārtsargi: Jānis Kalniņš (Vēkšes "Lakers", Zviedrija), Ēriks Vītols (Rīgas "Dinamo"), Linards Lipskis ("Mogo"/LSPA);

Aizsargi: Kārlis Čukste, Kristaps Zīle, Patriks Ozols, Ernests Ošenieks, Miks Tumānovs (visi - Rīgas "Dinamo"), Roberts Mamčics (Zlīnas "PSG Berani", Čehija), Sandis Smons (Ženēvas "Servette", Šveice), Nauris Sējējs ("La Chaux-de-Fonds", Šveice);

Uzbrucēji: Rūdolfs Polcs ("Mogo"/LSPA), Deniss Smirnovs (Ženēvas "Servette", Šveice), Renārs Krastenbergs ("Villacher SV", Austrija), Daniels Bērziņš, Jānis Švanenbergs, Patriks Zabusovs, Filips Buncis (visi - Rīgas "Dinamo"), Nils Sējējs ("La Chaux-de-Fonds", Šveice), Emīls Ģēģeris (Angletas "Hormadi", Francija), Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Somija), Frenks Razgals (Jastšembes GKS, Polija), Rihards Melnalksnis ("Kloten", Šveice).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu