Baltkrievijas‑Polijas pierobežā ieplūst jaunas migrantu masas, arī no Āfrikas (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter video

Baltkrievijas-Polijas pierobežā ar Lukašenko režīma atbalstu turpina ieplūst jaunas migrantu masas, nu jau arī no Āfrikas, vēsta "TV3 Ziņas".

Pierobežas zonā iesprostotie migranti ar saviem telefoniem fiksējuši, kā Baltkrievijas pusē no smagajām automašīnām viņiem izdala milzīgus baļķus, lai vieglāk izlauzties cauri Polijas pusē uzliktajam žogam.

Polijas robežsardze ziņo, ka nakts laikā viņu darbinieki no Baltkrievijas puses apžilbināti ar lāzera stariem. 

Kopējā haosa apstākļos Eiropā cenšas iekļūt arī kāda studentu grupa no Āfrikas, kas līdz šim dzīvoja Krievijā, bet uz pierobežu par 2000 dolāriem ieradās ar taksometru, bez derīgas vīzas.

Viens no studentiem no Āfrikas apliecina, ka dzīvojis Maskavā jau divus gadus un ir students. Plānotais galamērķis esot Francija.

Pēc spiediena no Eiropas valstīm Turcijas nacionālā aviosabiedrība "Turkish Airlines" paziņojusi, ka vairs nepārdos Sīrijas un Irākas pilsoņiem biļetes lidojumiem uz Minsku. Tikmēr Baltkrievijas vara turpina migrantu krīzē vainot Eiropas valstis, sevišķi Poliju.

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju 110 migrantus, kuri nelikumīgi mēģinājuši iekļūt Lietuvā, bet trīs cilvēki aizvadītajā diennaktī Lietuvā ielaisti humānu apsvērumu dēļ.

Latvijas un Igaunijas prezidenti pirmdien, 15. novembrī, Viļņā tiksies ar Lietuvas prezidentu Gitanu Nausēdu, lai apspriestu migrantu krīzi pie Eiropas Savienības robežas ar Baltkrieviju, un šo jautājumu pārrunās arī ar Polijas prezidentu Andžeju Dudu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu